Τελευταία Νέα
Πολιτική

New York Times: Ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ

New York Times: Ισχυρό πλήγμα στην κυβέρνηση από την απόφαση του ΣτΕ
Σύμφωνα με τους New York Times, ανατρέπεται μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα
Για ισχυρό πλήγμα της κυβέρνησης από την ακύρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών κάνει λόγο η εφημερίδα New York Times σε δημοσίευμα σχετικό με τη χθεσινή (26/10/2016) απόφαση του ΣτΕ.
Αναπαράγοντας το άρθρο του Associated Press, η εφημερίδα επισημαίνει ότι «η δημοπρασία του Σεπτέμβρη κρίθηκε αντισυνταγματική, καθώς παρέκαμψε την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή».
Όπως αναφέρεται η απόφαση του ΣτΕ ανατρέπει μια πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα και μια από τις κυριότερες προεκλογικές υποσχέσεις του, καθώς παρουσιαζόταν ως μέρος της μάχης κατά της διαφθοράς.
«Ο Τσίπρας είχε θέσει τη δημοπρασία στο επίκεντρο των μεταρρυθμίσεων του.
Υποστήριξε ότι θα διακόψει μια διεφθαρμένη σχέση μεταξύ παραδοσιακά ισχυρών πολιτικών κομμάτων και των βιομηχάνων οι οποίοι χρησιμοποίησαν την ιδιοκτησία των μέσων ενημέρωσης για να αναζητήσουν προσοδοφόρες κρατικές συμβάσεις» αναφέρεται.
Τέλος, στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει τη δημοπρασία «ένα αποτυχημένο πραξικόπημα στον χώρο των ΜΜΕ» αλλά και ότι «η ΝΔ κάλεσε τον Τσίπρα να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης