Τελευταία Νέα
Οικονομία

Αγεφύρωτες οι διαφορές στα εργασιακά – Το Νοέμβριο 2016 θα ανοίξουν τα επώδυνα θέματα με τους Θεσμούς

Αγεφύρωτες οι διαφορές στα εργασιακά – Το Νοέμβριο 2016 θα ανοίξουν τα επώδυνα θέματα με τους Θεσμούς
Στο μεσοδιάστημα θα επικοινωνούν μέσω τηλεδιασκέψεων για να ελέγχουν την πρόοδο στα εργασιακά θέματα
«Ανοιχτά» παραμένουν όλα τα θέματα στο μέτωπο του εργασιακού, καθώς προς το παρόν οι δύο πλευρές έχουν οριοθετήσει τις αγεφύρωτες διαφορές τους.
Το υπουργείο Εργασίας στη σημερινή συνάντηση με το Κουαρτέτο προσπάθησε να καταλήξει σε συμφωνία στα «εύκολα» θέματα και να αφήσει τα «επώδυνα» για τις 14 Νοεμβρίου που επιστρέφουν οι δανειστές.
Στο μεσοδιάστημα θα επικοινωνούν μέσω τηλεδιασκέψεων για να ελέγχουν την πρόοδο στα εργασιακά θέματα.
«Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.
Αφήσαμε εκτός τα θέματα που άπτονται της νομιμότητας (ΟΜΕΔ, υποκατώτατος μισθός ) και ασχοληθήκαμε με την αναδιάρθρωση και την αποφυγή των ομαδικών απολύσεων και θέματα εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού νόμου, θέματα που μπορούμε να έχουμε σύμπτωση απόψεων» τόνισε ο υπουργός Εργασίας αποχωρώντας από το Χίλτον.
Η ελληνική πλευρά επέμεινε στην επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης (για τον εργαζόμενο) ρύθμισης και της επέκτασης των συμβάσεων που είχε καταργηθεί.
Το 2ο μνημόνιο επέβαλε, οι όροι των συμβάσεων εργασίας να δεσμεύουν μόνο τα μέλη των εργοδοτικών ενώσεων.
Δηλαδή ο εργοδότης που αποχωρεί από την ένωσή του δεν είναι υποχρεωμένος να τηρήσει τη συμφωνία.
Η κ. Βελκουλέσκου ήταν κατηγορηματική ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει ότι δε θα επανέλθει στο στρεβλό καθεστώς και στις πρακτικές του παρελθόντος.
Ο κ. Κατρούγκαλος αντέτεινε ότι το μνημόνιο απαγορεύει την επιστροφή σε πρακτικές του παρελθόντος που εμποδίζουν τη δίκαιη ανάπτυξη.
Η αρχή τη ευνοϊκότερης ρύθμισης και της επέκτασης συμβάλουν στη δίκαιη ανάπτυξη.
Ο κ. Κατρούγκαλος παρουσίασε στους θεσμούς το κοινωνικό πλάνο που έχει επεξεργαστεί για να περιοριστεί το αρνητικό αντίκτυπο από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Συγκεκριμένα προτείνει τη χορήγηση μερικής κρατικής επιδότησης μειωμένου ωραρίου για τους εργαζόμενους με τη σύμφωνη γνώμη του σωματείου, προκειμένου η επιχείρηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις.
Τη λύση στο θέμα των ομαδικών απολύσεων θα δώσει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την ΑΓΕΤ η οποία ζήτησε την κατάργηση του υπουργικού βέτο για την έγκριση του αιτήματος για ομαδικές απολύσεις.
Το υπουργείο εργασίας θα τονίσει ότι είναι υποχρεωμένο να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση, η οποία αναμένεται καταδικαστική, προσδοκώντας να κερδίσει έδαφος σε άλλα ακανθώδη θέματα.
Άλλωστε και ο ΣΕΒ πήρε ανοιχτά θέση υπέρ της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων ενισχύοντας τις απόψεις των δανειστών.
Ο υπουργός εργασίας προσπαθεί να υποβιβάσει το θέμα, τονίζοντας ότι οι ομαδικές απολύσεις αποτελούν ιδεοληψία του ΔΝΤ αφού ουσιαστικά αφορούν μόνο το 4% των ελληνικών επιχειρήσεων που απασχολούν πάνω από 50 άτομα.
Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού νόμου, ο κ. Κατρούγκαλος πρότεινε την άρση της γραφειοκρατίας ώστε να συστήνονται πιο εύκολα σωματεία στις επιχειρήσεις και να καταργηθούν οι ενώσεις προσώπων που συνδέονταν περισσότερο με τα εργοδοτικά συμφέροντα παρά με εκείνα των υπαλλήλων.
Επίσης στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του συνδικαλιστικού νόμου αναμένεται να συμφωνηθεί
α) η άρση προστασίας των συνδικαλιστών σε περίπτωση και
β) το δικαίωμα των εργοδοτών να μην καταβάλλουν μισθούς σε μη απεργούς εργαζόμενους με βάση το άρθρο 656 του αστικού Κώδικα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης