Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανοικτή επιστολή του CEO της Allianz προς τον λαό των ΗΠΑ – Το «American dream» δεν υπάρχει πια…

tags :
Η ανοικτή επιστολή του CEO της Allianz προς τον λαό των ΗΠΑ – Το «American dream» δεν υπάρχει πια…
«Ο κόσμος ακολούθησε τη χώρα τον 20ο αιώνα λόγω της Δημοκρατίας της και όχι τόσο για την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ»
Τον «τραγικό» απολογισμό των διχαστικών επικείμενων αμερικανικών εκλογών παρουσιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz, Oliver Bäte, σε μία ανοικτή επιστολή προς τους πολίτες της χώρας.
Επίσης, προτείνει μία σειρά από δράσεις για την αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής, αλλά και την περαιτέρω τόνωση της αμερικανικής οικονομίας.
Ξεκινώντας την επιστολή του, κάνει μία ιστορική αναδρομή στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, τονίζοντας πως ο κόσμος ακολούθησε τη χώρα τον 20ο αιώνα λόγω της Δημοκρατίας της και όχι τόσο για την οικονομική και στρατιωτική της ισχύ.
Στο επίκεντρο της εκάστοτε ηγεσίας ήταν το «American dream»:
Η παροιμιώδης ευκαιρία για όλους τους πολίτες να συνεχίσουν την πορεία τους μέχρι τα ανώτατα εισοδηματικά στρώματα.
Ακόμη και εκείνοι που δεν έγιναν εκατομμυριούχοι θα μπορούσαν, με επαρκή προσωπική προσπάθεια, να κατακτήσουν μία κοινωνικά και οικονομικά ικανοποιητική ζωή.
Όπως σχολιάζει όμως ο κ.Bäte, τα τελευταία δύο χρόνια το «American dream» αποτελεί παρελθόν…
Κλείνοντας, διαμηνύει πως η εταιρεία του θα κάνει ότι μπορεί προκείμενου να βοηθήσει στην εφαρμογή των κατάλληλων μεταρρυθμίσεων που θα ξαναζωντανέψουν το όνειρο και να ξαναγίνει η Αμερική η μεγαλύτερη δημοκρατική δύναμη του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης