Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Βαρύ το πλήγμα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ - Επικίνδυνο το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Βαρύ το πλήγμα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ - Επικίνδυνο το αίτημα της ΝΔ για πρόωρες εκλογές
Βαριά εκτεθειμένη από τους δικούς της χειρισμούς η κυβέρνηση Τσίπρα
Η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, αναμφίβολα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση.
Όχι τόσο διότι διαψεύδεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν δίνει ούτε μια πιθανότητα να βγει ο νόμος Παππά αντισυνταγματικός ούτε διότι ένας από τους κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, βρίσκεται βαριά εκτεθειμένος για το νόμο που έφερε αλλά και για τους έως σήμερα χειρισμούς του.
Ακόμα ούτε διότι ήταν ένα κορυφαίας προτεραιότητας θέμα για την κυβέρνηση, το οποίο το κίνησε και το έτρεξε εξολοκλήρου μόνη της.
Όσο κυρίως διότι χάνει σε αξιοπιστία το έως σήμερα αφήγημα της και η επιχειρηματολογία της για τη μάχη που δίνει κατά της διαπλοκής.
Μια και η δικαστική απόφαση ανέδειξε μια προχειρότητα, μια άνευ λόγου κεκτημένη ταχύτητα, ενδεχομένως και μια αλαζονική στάση που τελικά γυρνά σε βάρος της.
Η κυβέρνηση με τους δικούς της χειρισμούς βρίσκεται ολότελα εκτεθειμένη.
Διότι δίνει το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επίθεση της, ενισχύοντας το επιχείρημα της για τα περί επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης.
Διότι δίνει την κατάλληλη «τροφή» στα συστηματικά αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ να συνεχίσουν ακάθεκτα το έργο της αποδόμησης της κυβέρνησης.
Διότι, με τη δικαστική αυτή απόφαση, «δικαιολογούνται» οι παραπάνω επιθέσεις στα μάτια της κοινής γνώμης, καθιστώντας ακόμα πιο προβληματική την εικόνα της κυβέρνησης.
Και όλα αυτά σε μια χρονική στιγμή που η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο σε μια σειρά από κορυφαία ζητήματα.
Συνεπώς, το πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση είναι μεγάλο.
Και έρχεται να προστεθεί σε ένα ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο, αν όχι ασφυκτικό πλαίσιο για την κυβέρνηση.
Οι εξελίξεις αυτές, ακόμα και αν θεωρηθεί ότι συνιστούν μια πολιτική ήττα για την κυβέρνηση, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις.
Και μπορεί η ΝΔ μέσω του προέδρου της Κ. Μητσοτάκη να κάνει λόγο για επιβεβαίωση της υπεύθυνης στάσης της, αλλά το αίτημα του για πρόωρες εκλογές όχι μόνο υπευθυνότητα δεν εκπέμπει, αλλά είναι τουλάχιστον επικίνδυνο, αν όχι γελοίο, για την χώρα.
Αποδεικνύεται πλέον πως κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να κάνουν αυτό που έπρεπε να γίνει από την αρχή.
Να συναινέσουν δηλαδή στη συγκρότηση του ΕΣΡ και αυτό να βάλει τους δέοντες κανόνες.
Υπεκφυγές, δικαιολογίες και πισωγυρίσματα από κυβέρνηση και ΝΔ δεν χωρούν πλέον.
Η κεντρική ιδέα του νόμου Παππά, να πληρώσουν δηλαδή αυτοί που θέλουν να έχουν ρόλο και λόγο στα ραδιοτηλεοπτικά δρώμενα και να μπουν κανόνες σε ένα άναρχο εδώ και 27 χρόνια τοπίο, είναι απόλυτα ορθή.
Και η ορθότητα της καθιστά μη ανεκτούς τους πολιτικούς τακτικισμούς.
Και αυτό δεν αφορά μόνο την «αλαζονεία» της κυβέρνησης, αλλά και την τακτική που ακολουθεί έως σήμερα η ΝΔ στην προσπάθεια της να την διαδεχθεί το συντομότερο στην εξουσία.

Σπύρος Χριστόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης