Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση AA/A-1+ του Ηνωμένου Βασιλείου, με αρνητικό, λόγω Brexit, outlook

Standard and Poor's: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση AA/A-1+ του Ηνωμένου Βασιλείου, με αρνητικό, λόγω Brexit, outlook
Ο S&P προβλέπει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας στο 1% περίπου το διάστημα 2017-2019, καθώς αναμένει μείωση των επενδύσεων
Σε επιβεβαίωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου σε AA/A-1+ προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 28 Οκτωβρίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολογήσεων Standard and Poor's, διατηρώντας παράλληλα το outlook αρνητικό.
Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γνωστότερη ως απόφαση για Brexit, συνιστά μια σημαντική απειλή στο ιστορικό των ισχυρών οικονομικών επιδόσεων της χώρας, αλλά και ιδίως στον μεγάλο χρηματοπιστωτικό τομέα της.
Παράλληλα, η απόφαση για έξοδο από την Ε.Ε. έχει οδηγήσει σε ένα λιγότερο προβλέψιμο και σταθερό πλαίσιο πολιτικής για τη χώρα.
Η διατήρηση του αρνητικού outlook για την αξιολόγηση, απηχεί τη συνεχιζόμενη θεσμική και οικονομική αβεβαιότητα γύρω από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit και τις συνθήκες που θα προκύψουν μετά το διαζύγιο.
Μεταξύ άλλων, ο S&P υπογραμμίζει τον κίνδυνο συνταγματικών προκλήσεων για τη χώρα, σε περίπτωση που η Σκωτία αποφασίσει να διενεργήσει νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτητοποίησή της.
Επιπλέον, ο οίκος επισημαίνει πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι εξαιρετικής σημασίας για το μέλλον της χώρας, σε όλα τα επίπεδα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ιδίως τονίζει το ζήτημα της πρόσβασης στην ενιαία αγορά και των εμπορικών συμφωνιών της χώρας στη μετά-exit εποχή.
Ο S&P προβλέπει επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας στο 1% περίπου το διάστημα 2017-2019, καθώς αναμένει μείωση των επενδύσεων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης