ΗΠΑ: Φωτιά πήρε αεροσκάφος στο Σικάγο – Περίπου 20 οι τραυματίες

ΗΠΑ: Φωτιά πήρε αεροσκάφος στο Σικάγο – Περίπου 20 οι τραυματίες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεξί φτερό του αεροσκάφους
Σε περίπου 20 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών από τη φωτιά που ξέσπασε χθες, Παρασκευή 28/10,  σε αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines στο αεροδρόμιο O'Hare στο Σικάγο την ώρα που αυτό ετοιμαζόταν να απογειωθεί.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεξί φτερό του αεροσκάφους.
Ως προς τα αίτια του ατυχήματος, οι μεν πιλότοι ανέφεραν ότι έσκασε ένα από τα ελαστικά, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ, που πάντως διευκρίνισε ότι η πληροφορία αυτή προερχόταν από τους πιλότους και διεξάγεται έρευνα, ενώ η δε, εταιρεία έκανε λόγο περί ενός «προβλήματος σε κινητήρα».
Πάντως, οι επιβάτες απομακρύνθηκαν από το αεροσκάφος μετά τη διακοπή της απογείωσης, σύμφωνα με τη FAA, η οποία διεξάγει έρευνα για το ατύχημα.
Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος θα εκτελούσε την πτήση 383 της American Airlines, είχε 161 επιβάτες και 9 μέλη πληρώματος και επρόκειτο να αναχωρήσει από το Σικάγο, στο Ιλινόι, στις βόρειες ΗΠΑ, για το Μαϊάμι, στη Φλόριντα, νοτιοανατολικά.
Τέλος, αναφέρεται ότι οι τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά τη διαδικασία της επείγουσας απομάκρυνσης των επιβατών από το φλεγόμενο αεροπλάνο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS