Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Σταδιακή και αργή η αποκλιμάκωση των τιμών του αλουμινίου το 2017

Goldman Sachs: Σταδιακή και αργή η αποκλιμάκωση των τιμών του αλουμινίου το 2017
Οι κινεζικές αρχές δεν αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες για τη χρήση των μετάλλων και των ορυκτών πόρων
Στα 1.550 δολάρια διαμορφώνει την εκτίμησή της για την τιμή του αλουμινίου στο επόμενο δωδεκάμηνο η Goldman Sachs, η οποία παραμένει σταθερή στην άποψή της ότι οι τιμές του μετάλλου θα αποκλιμακωθούν, αλλά ξεκινώντας το νέο έτος από υψηλότερη βάση.
Αυτό σημαίνει ότι σε ορίζοντα τριμήνου θα διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.650 δολάρια ο τόνος, για να υποχωρεί σταδιακά στα 1.600 δολάρια σε ορίζοντα 6μηνου και στα 1.550 δολάρια στο δωδεκάμηνο.
Και αυτό διότι οι κινεζικές αρχές δεν αναμένεται να αλλάξουν τις ισορροπίες για τη χρήση των μετάλλων και των ορυκτών πόρων (όπως ο άνθρακας και ο χάλυβας) στη βιομηχανική παραγωγή το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, οι παραγωγοί αλουμινίου της Κίνας είναι ως επί το πλείστον κερδοφόρες επιχειρήσεις - αν και λιγότερο από ό, τι 2 μήνες πριν - και ως εκ τούτου είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους.
Επιπλέον, θεωρείται απίθανο να προσθέσουν κάποια πίεση στο τραπεζικό σύστημα.
Ωστόσο, η μείωση των περιθωρίων κέρδους συνδέεται με την κινεζική παραγωγή, η οποία μόλις και μετά βίας αυξάνεται φέτος, ενώ η τελική χρήση του αλουμινίου, όπως τα αυτοκίνητα και τις κατασκευές, περιορίζεται ελαφρώς.
Σύμφωνα με την Goldman Sachs, τα περιθώρια μεταλλουργείων έχουν επιδεινωθεί ελαφρώς, λόγω του ότι προστίθενται σημαντικά αποθέματα παραγωγής σε σχέση με τη ζήτηση.
Επίσης, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πιθανότατα θα εμπλακεί περισσότερο, περιορίζοντας έτσι τα μειονεκτήματα της τιμής του αλουμινίου μεσοπρόθεσμα (δηλαδή είναι πιθανό να υπάρξουν δράσεις υπέρ των κινέζων παραγωγών αλουμινίου).
Η μείωση των εκτιμήσεων για τις τιμές των μετάλλων συνδέεται, σύμφωνα με την Goldman Sachs, με τις προοπτικές για αύξηση κατά c.65% των εγχώριων τιμών θερμικού άνθρακα και αύξηση κατά 50% των εγχώριων τιμών της αλουμίνας από την αρχή του έτους, εξέλιξη που θα αυξήσει το κόστος της παραγωγής αλουμινίου από 350 δολάρια/τ σε 1.600 δολ. / τόνο, ή c.12,500 γουάν/τ.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης