Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονόμου (ΝΔ): Συνεχίζονται οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων

Οικονόμου (ΝΔ): Συνεχίζονται οι περικοπές των επικουρικών συντάξεων
«Η "αριστερή" Κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και προσβάλλει τους χιλιάδες συνταξιούχους»
Στο ζήτημα της νέας μείωσης των επικουρικών συντάξεων αναφέρθηκε σήμερα Τρίτη (1/11) ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, χαρακτηρίζοντάς την ως μία "ευγενική χορηγία" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση «η "αριστερή" Κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και προσβάλλει τους χιλιάδες συνταξιούχους», για τους οποίους όπως λέει χαρακτηριστικά «εξαπατήθηκαν προεκλογικά από την ανεύθυνη ρητορική του κ. Τσίπρα».
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ:

«Τόπος του μαρτυρίου, γίνονται πλέον, κάθε μήνα, τα Α.Τ.Μ. των τραπεζών για χιλιάδες συνταξιούχους.
Αυτήν τη φορά είναι η σειρά των 250.000 συνταξιούχων επικουρικών συντάξεων αφού, μετά τη μείωσή τους έως και 50% από τον νόμο Κατρούγκαλου, αρχίζει και η παρακράτηση των αναδρομικών.
Μια "ευγενική χορηγία" της δήθεν αριστερής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Πρόκειται για αναδρομική παρακράτηση των μειώσεων στις επικουρικές, που άρχισαν, βάσει του νόμου, από τον Ιούνιο, αλλά τέθηκαν σε ισχύ τον Αύγουστο.
Σημειώνεται ότι, με πρόσφατη νομοθετική διάταξη, τέθηκε πλαφόν στις μηνιαίες αναδρομικές κρατήσεις, προκειμένου να μη μηδενιστούν πολλές επικουρικές συντάξεις.
Η σχετική διάταξη προβλέπει ότι η αναδρομική κράτηση δεν πρέπει να ξεπερνά μηνιαίως το 10% της παροχής στην οποία επιβάλλεται, εφόσον η παροχή αυτή δεν ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, αλλά και να μην υπολείπεται των 50 ευρώ.
Έτσι, οι συνταξιούχοι θα υποστούν, από αυτόν τον μήνα, μειώσεις στις επικουρικές κατ' ελάχιστον 50 ευρώ, λόγω της αναδρομικής εφαρμογής των περικοπών που υπέστησαν.
Η "αριστερή" Κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα και προσβάλλει τους χιλιάδες συνταξιούχους, οι οποίοι εξαπατήθηκαν προεκλογικά από την ανεύθυνη ρητορική του κ. Τσίπρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης