Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ενέργεια, επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Lavrov και ελληνικής κυβέρνησης

Ενέργεια, επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Lavrov και ελληνικής κυβέρνησης
Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα δεχθεί το πρωί ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα
Ποικίλα θέματα θα περιέχει η ατζέντα των αυριανών (2/11) συνομιλιών μεταξύ του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Sergey Lavrov, και των αξιωματούχων της ελληνικής κυβέρνησης.
Εκτενεστέρα θα συζητηθούν οι διμερείς με τη Μόσχα στα θέματα της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας, των επενδύσεων, του Κυπριακού, ενώ θα εκτιμηθεί και θα αναλυθεί και η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.
Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θα δεχθεί αρχικά αύριο το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Αργότερα, ο κ.Lavrov και ο Έλληνας ομόλογός του Νίκος Κοτζιάς θα παραστούν στην έναρξη των εργασιών του 4ου Ελληνο-ρωσικού Κοινωνικού Φόρουμ, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο, ενώ θα μεταβούν επίσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία».
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ' ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.
Μετά τη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του Προγράμματος Διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας-Ρωσίας για την τριετία 2017-2019 και θα ακολουθήσουν οι κοινές δηλώσεις τους προς τον Τύπο.
Το απόγευμα ο Ρώσος αξιωματούχος θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης