Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σοβαρή εμπλοκή με Κατσικιώτη στο ΤΧΣ - Τι απαντάει το Ταμείο στο bankingnews – Προτείνει Τσιτσιράγκο για Εθνική

Σοβαρή εμπλοκή με Κατσικιώτη στο ΤΧΣ - Τι απαντάει το Ταμείο στο bankingnews – Προτείνει Τσιτσιράγκο για Εθνική
Το ΤΧΣ προτείνει Τσιτσιράγκο για την Εθνική τράπεζα
Σοβαρότατη εμπλοκή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει σημειωθεί καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Κατσικιώτης ο οποίος πρόσφατα προτάθηκε για διευθύνων σύμβουλος στο Ταμείο… υπαναχωρεί κατηγορώντας το ΤΧΣ ότι αθετεί συμφωνίες.
Το ΤΧΣ ωστόσο διαφωνεί με αυτή την προσέγγιση και παρουσιάζει μια άλλη εκδοχή....

Κατά το bankingnews η διαδικασία πλέον αποτελεί την παρακμή του θεσμού του ΤΧΣ.
Συγκροτήθηκε δήθεν selection panel το οποίο επί μήνες ασχολήθηκε να βρει νέο διευθύνοντα σύμβουλο στο ΤΧΣ ακριβοπληρώνοντας την Korn Ferry…
Ήδη στην αγορά αναφέρονται ποσά εξωφρενικά για την πληρωμή της συγκεκριμένης εταιρίας συμβούλων.
Τελικώς προτάθηκε ο Κατσικιώτης ωστόσο η πρόταση που του έκανε το Ταμείο διαφέρει σε σχέση με την τελική σύμβαση που του προτείνουν να υπογράψει για να αναλάβει διευθύνων σύμβουλος.
Πρόκειται για πραγματική ανικανότητα του selection panel ή σχετίζεται με παρασκήνιο του Χριστόφορου Στράτου του απερχόμενου CEO του Ταμείου ο οποίος από ότι φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να χάσει την καρέκλα....
Το ΤΧΣ θα πρέπει να σεβαστεί τις διαδικασίες και κυρίως της συμφωνίες και το κυριότερο να κρατήσει το κύρος του Ταμείου το οποίο βάλλεται πανταχόθεν.

Τι απαντάει το ΤΧΣ στο www.bankingnews.gr

«Σύμφωνα με τον Νόμο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ν.3864/2010) η επιλογή των στελεχών Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται από την Επιτροπή Επιλογής (άρθρο 4Α ) η οποία δεν αποτελεί όργανο του ΤΧΣ. Η Επιτροπή Επιλογής αποτελείται από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες που έχουν προταθεί από τους Θεσμούς, το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο τελικός διορισμός των στελεχών της Διοίκησης του ΤΧΣ γίνεται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών βάσει της προτεινόμενης λίστας προσώπων από την Επιτροπή Επιλογής.
Καθίσταται σαφές λοιπόν ότι το ΤΧΣ δεν εμπλέκεται ούτε δύναται να εμπλακεί (σύμφωνα με τον Νόμο του) σε κανένα στάδιο της διαδικασίας, από την επιλογή έως και τον τελικό διορισμό με Υπουργική Απόφαση, των στελεχών της Διοίκησής του.»

Το ΤΧΣ προτείνει Τσιτσιράγκο για την Εθνική τράπεζα

Το ΤΧΣ θα εισηγηθεί στο σημερινό 2 Νοεμβρίου του 2016 διοικητικό συμβούλιο που θα ξεκινήσει αργά το βράδυ - στις 23:00 - για την θέση του προέδρου τον Τσιτσιράγκο και όχι τον Παναγιώτη Θωμόπουλο όπως αρχικώς είχε εκτιμηθεί.
Ωστόσο την τελική απόφαση θα πάρει το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης