Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Wood: Θετική για την αποτίμηση του ΟΠΑΠ η συμφωνία για τα VLTs - Στα 8,5 ευρώ η τιμή στόχος

Wood: Θετική για την αποτίμηση του ΟΠΑΠ η συμφωνία για τα VLTs - Στα 8,5 ευρώ η τιμή στόχος
Σύσταση buy, ήτοι για αγορές, δίνει στον ΟΠΑΠ η Wood
Ως θετική για την αποτίμηση του ΟΠΑΠ χαρακτηρίζει τη συμφωνία για το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα VLTs η επενδυτική Wood, σε σχετικό σημείωμά της.
Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι πέτυχε συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση, που του επιτρέπει να προχωρήσει με το έργο των VLTs.
Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο γνωστοποιήθηκε και εγκρίθηκε χθες, Τρίτη 1 Νοεμβρίου.
Οι βασικές διαφορές σε σύγκριση με το προηγούμενο πλαίσιο είναι, σύμφωνα με τη Wood:
i) Ότι οι παίκτες δε θα χρειάζεται να χρησιμοποιούν το ΑΦΜ τους.
ii) Ότι οι περιορισμοί στις μέγιστες απώλειες και στον μέγιστο χρόνο που θα μπορεί κάποιος να παίζει θα τίθενται από τον ίδιο τον παίκτη και όχι από το κράτος.
iii) Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις παραμένουν εν πολλοίς αμετάβλητες, ενώ αναμένεται να εγκατασταθούν 35 χιλ. μηχανήματα.
Μετά τη θετικό αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τη ρυθμιστική αρχή, ο ΟΠΑΠ υπολογίζει να θέσει σε λειτουργία τα VLTs μέσα στο επόμενο τρίμηνο, ενώ μείωσε την αποζημίωση που ζητά από το κράτος στη διεθνή διαιτησία κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Η τιμή στόχος των 8,50 ευρώ ανά μετοχή, που έχει θέσει η Wood, περιλαμβάνει το 50% του υποτιθέμενου - από τη Wood - κέρδους από τα VLTs.
Σε περίπτωση που το κέρδος αγγίξει το 100% της υπόθεσης της Wood τότε η αποτίμηση για τον ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 9,7 ευρώ ανά μετοχή (21% upside potential).
Σε ένα ακόμα πιο επιθετικό σενάριο, τα VLTs θα προσθέσουν στον ΟΠΑΠ 3,3 ευρώ ανά μετοχή, με την τιμή στόχο να διαμορφώνεται στα 10,5 ευρώ (31% upside potential).
Σε γενικές γραμμές, η Wood χαρακτηρίζει τα πολυαναμενόμενα νέα ως πολύ θετικά και την αντίδραση των επενδυτών ως επιφυλακτική, ενώ συστήνει αγορά μετοχή του ΟΠΑΠ (buy), παρά το σημερινό ανοδικό ράλι.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης