Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλη αύξηση στα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια της Deutsche Bank «φέρνουν» οι νέοι Κανόνες της Βασιλείας

Μεγάλη αύξηση στα απαιτούμενα εποπτικά κεφάλαια της Deutsche Bank «φέρνουν» οι νέοι Κανόνες της Βασιλείας
Η Επιτροπή Βασιλείας φέρεται να εκτιμά, ότι οι αυστηρότεροι εποπτικοί κανόνες πρόκειται να επηρεάσουν υπέρμετρα ιδιαίτερα την Deutsche Bank και κάποιες άλλες μεγάλες τράπεζες με «περίπλοκους» ισολογισμούς
Μεταξύ των περίπου 12 ευρωπαϊκών τραπεζών που θα υποστούν τη μεγαλύτερη αύξηση απαιτούμενων εποπτικών κεφαλαίων από τους νέους τραπεζικούς κανόνες εποπτείας της ευρωζώνης που θα τεθούν σταδιακά σε ισχύ στα ερχόμενα έτη θα είναι η - ήδη προβληματική - μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, Deutsche Bank.
Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters επικαλούμενο «πολλαπλές πηγές με γνώση του ζητήματος», αναφέροντας ότι η αντίστοιχη εκτίμηση πραγματοποιήθηκε εμπιστευτικά από την ίδια την Επιτροπή Βασιλείας.
Οι νέοι κανόνες εποπτείας της Επιτροπής Βασιλείας της Τραπέζης Διεθνών Διακανονισμών (BIS) - της κεντρικής τραπέζης των κεντρικών τραπεζών - έχουν στόχο την αποφυγή μιας νέας παγκόσμιας χρηματο-οικονομικής κρίσης και αναμένεται να οριστικοποιηθούν τον Ιανουάριο του 2017 και να τεθούν σε ισχύ από το 2019, αν και στην Ε.Ε. αναμένεται να εφαρμοστούν σταδιακά, αρχικά σε «ηπιότερη» εκδοχή.
Πάντα σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον τρεις διαφορετικές πηγές του, ανέφεραν ότι οι κανόνες εποπτείας των τραπεζών θα είναι αυστηρότεροι για τις μεγάλες τράπεζες, απαιτώντας νέα πρότυπα αξιολόγησης των κινδύνων τους π.χ. στα δάνεια επαγγελματικής στέγης, πρακτικά αυξάνοντας τα απαιτούμενα εποπτικά τους κεφάλαια.
Η Επιτροπή Βασιλείας φέρεται να εκτιμά, ότι οι αυστηρότεροι εποπτικοί κανόνες πρόκειται να επηρεάσουν υπέρμετρα ιδιαίτερα την Deutsche Bank και κάποιες άλλες μεγάλες τράπεζες με «περίπλοκους» ισολογισμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης