Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εθνική: Το ΤΧΣ μπλόκαρε την ανασύσταση του ΔΣ και ζήτησε παράταση 3 ημερών

Εθνική: Το ΤΧΣ μπλόκαρε την ανασύσταση του ΔΣ και ζήτησε παράταση 3 ημερών
Στον αέρα η εκλογή Παναγιώτη Θωμόπουλου στη θέση του προέδρου του Δ.Σ.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Εθνική Τράπεζα, καθώς στη σημερινή, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με αντικείμενο την ανασύσταση του ΔΣ, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, βασικός μέτοχος της τράπεζας, άσκησε βέτο στην εκλογή Παναγιώτη Θωμόπουλου και ζήτησε τρεις ημέρες διορία.
Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας που συνεδρίασε σήμερα δεν έλαβε καμία απόφαση, ενώ δεν επικυρώθηκε και η επιλογή του Παναγιώτη Θωμόπουλου για τη θέση του προέδρου - θέση που παραμένει στον άερα.
Ο Π. Θωμόπουλος εξελέγη μέλος στο ΔΣ, αλλά πλέον το πιθανότερο σενάριο είναι πως δε θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. 
Κατά ορισμένες πληροφορίες ο Παναγιώτης Θωμόπουλος θα αποσύρει την υποψηφιότητα του - παρά την αρχική επικύρωση από το ΔΣ της Εθνικής.
Προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο Σαμπατακάκης, έως ότου ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεδομένου άλλωστε πως η Λούκα Κατσέλη παραιτήθηκε χθες, Τετάρτη, και η τράπεζα δε θα μπορούσε να μείνει ακέφαλη.
Το ΤΧΣ είτε θα επιβάλλει την δική του επιλογή στην Εθνική Τράπεζα, δηλαδή τον Τσιτσιράγκο, ή θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τη διοικητική κρίση που ξέσπασε στην τράπεζα.
Στην κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο Λεωνίδα Φραγκιαδάκη για την δραματική τροπή - φιάσκο της διαδικασίας αναζήτησης προέδρου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης