Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε σταθερό το outlook της... Τουρκίας

Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε σε σταθερό το outlook της... Τουρκίας
Η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την ισορροπία μεταξύ της ανθεκτικότητας της τουρκικής οικονομίας και των περιφερειακών και εθνικών κινδύνων
Ο αμερικανικός οίκος πιστοληπτικών αξιολογήσεων Standard and Poor’s προχώρησε σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, σε αναβάθμιση του outlook της… Τουρκίας σε σταθερό από αρνητικό.
Ο οίκος διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση 'BB/B' σε ξένο νόμισμα και 'BB+/B' σε εγχώριο.
Η αναβάθμιση του outlook αντανακλά, σύμφωνα με τον οίκο, την εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων από την τουρκική κυβέρνηση.
Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «αν και το υψηλό εξωτερικό χρέος του ιδιωτικού τομέα της χώρας παραμένει απειλή για τη οικονομική της σταθερότητα, εντούτοις εκτιμάται πως η κυβερνητική πολιτική εστιάζει εκ νέου στα μέτρα για τη μείωση των εξωτερικών τρωτών σημείων, έστω και υπό ασθενέστερους ρυθμούς ανάπτυξης και «ετοιμοθάνατες» ιδιωτικές επενδύσεις.
Η σταθερή προοπτική αντικατοπτρίζει την ισορροπία μεταξύ της ανθεκτικότητας της τουρκικής οικονομίας και των περιφερειακών και εθνικών κινδύνων, που, αν πραγματωθούν, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση των πιέσεων στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και διεύρυνση των μέτριων - αυτή τη στιγμή - δημοσιονομικών ελλειμμάτων.
Αξίζει να αναφερθεί πως η αναβάθμιση του outlook της τουρκικής οικονομίας γίνεται την ώρα που στη χώρα επικρατεί πολιτικός αναβρασμός, μετά τις διώξεις στελεχών του φιλοκουρδικού κόμματος, ενώ οι αναλυτές κάνουν λόγο ακόμα και για κίνδυνο εμφυλίου πολέμου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης