Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Διακόπηκε επ' αόριστον η παροχή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία

Αίγυπτος: Διακόπηκε επ' αόριστον η παροχή πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία
Η πλευρά της Αιγύπτου τονίζει ότι η Σαουδική Αραβία δεν έχει αναφέρει ακόμα το λόγω για τον οποίο ελήφθη η σχετική απόφαση
Τη διακοπή παροχής προϊόντων πετρελαίου επ' αόριστον προς την Αίγυπτο ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία, γεγονός που υποδηλώνει μία εμβάθυνση του ρήγματος ανάμεσα στις σχέσεις των δύο χωρών.
Συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία είχε συμφωνήσει να παρέχει στην Αίγυπτο 700.000 τόνους προϊόντων διύλισης πετρελαίου, αξίας πάνω από 23 δισ. δολ, για διάστημα πέντε ετών, μετά την επίσκεψη του βασιλιά Salman στη χώρα τον περασμένο Απρίλιο.
Η παροχή φορτίων είχε διακοπεί αρχικά από τις αρχές Οκτώβρη, εντείνοντας τις πολιτικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο οι αξιωματούχοι της Αιγύπτου ανέφεραν ότι η συμφωνία παραμένει σε ισχύ, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους ότι η παροχή θα συνεχιστεί σύντομα.
Μέχρι στιγμής η εν λόγω είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί από την κρατική πετρελαϊκή της Σαουδικής Αραβίας, ωστόσο ο υπουργός Πετρελαίου της Αιγύπτου, Tarek El Molla, επιβεβαίωσε την επ' αόριστον διακοπή.
"Δεν μας έδωσαν κάποιο λόγο, απλά μας ανακοίνωσαν την ανάσχεση αποστολών των προϊόντων πετρελαίου μέχρι νεοτέρας", ανέφεραν πηγές από το Υπουργείο Πετρελαίου της Αιγύπτου.
Ωστόσο η εν λόγω κίνηση έρχεται λίγες ώρες μετά από την είδηση ότι ο Molla αναμένεται να επισκεφθεί το Ιράν, κύριο πολιτικό αντίπαλο της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να επιτύχει νέες ενεργειακές συμφωνίες.
Τόσο η πλευρά του Molla, όσο και άλλοι αξιωματούχοι της Αιγύπτου αρνήθηκαν το γεγονός της επίσκεψης στο Ιράν, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωνότανε, θα άλλαζε άρδην τις ισορροπίες στην περιοχή.
Να σημειώσουμε ότι ο αιγύπτιος Υπουργός Πετρελαίου βρίσκεται στο Άμπου Ντάμπι, προκειμένου να παραστεί σε ένα συνέδριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης