Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Κατάλληλη η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ - «Όχι» σε άλλη μείωση επιτοκίων

Lautenschlaeger (ΕΚΤ): Κατάλληλη η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ - «Όχι» σε άλλη μείωση επιτοκίων
Η επενδυτική κοινότητα δεν αναμένει άλλη μείωση των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ πριν την εκπνοή του 2016, καθώς η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει έστω και ασθενώς
Ενάντια στο ενδεχόμενο περαίτερω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) τάχθηκε σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της - και πρώην αντιπρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τραπέζης, Deutsche Bundesbank - Sabine Lautenschlaeger.
Παράλληλα, η Lautenschlaeger υπερασπίστηκε την εφαρμοζόμενη χαλαρή νομισματική πολιτική της ΕΚΤ χαρακτηρίζοντάς τη κατάλληλη για την υφιστάμενη οικονομική συγκυρία.
Η ίδια φαίνεται, ότι μάλλον δύσκολα θα υποστηρίξει τη μεγάλη παράταση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, που κανονικά λήγει τον Μάρτιο του 2017.
Η επενδυτική κοινότητα δεν αναμένει άλλη μείωση των αρνητικών επιτοκίων της ΕΚΤ πριν την εκπνοή του 2016, καθώς η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει έστω και ασθενώς.
Τον ερχόμενο μήνα, η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να παρατείνει το πρόγραμμα ποσοτικής της χαλάρωσης 80 δισ. ευρώ μηνιαίως πέραν του Μαρτίου 2017 και να χαλαρώσει τους περιορισμούς που έχει θέσει αναφορικά με τις προϋποθέσεις αγοράς ομολόγων, ούτως ώστε να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να βρίσκει ικανές ποσότητες επιλέξιμων - κρατικών και εταιρικών - τίτλων προς αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης