Τελευταία Νέα
Διεθνή

Credit Suisse: Περισσότερες συγχωνεύσεις μεταξύ ελβετικών τραπεζών το 2017 λόγω λειτουργικού κόστους

Credit Suisse: Περισσότερες συγχωνεύσεις μεταξύ ελβετικών τραπεζών το 2017 λόγω λειτουργικού κόστους
Σύμφωνα με έκθεση της PwC, ο αριθμός των ελβετικών τραπεζών ιδιωτικής τραπεζικής αναμένεται να μειωθεί σε λιγότερες από 100 στα επόμενα 3-5 χρόνια, από 136 το 2015
Περισσότερες συγχωνεύσεις στον τραπεζικό τομέα της Ελβετίας αναμένει εντός του 2017 η μεγάλη επενδυτική τράπεζα της χώρας, Credit Suisse, καθώς ιδιαίτερα οι μικρότερες ελβετικές τράπεζες ιδιωτικής τραπεζικής θα επιδιώξουν τη συνένωση των δυνάμεών τους σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσουν το αυξανόμενο λειτουργικό τους κόστος.
Σύμφωνα με την Credit Suisse, οι μικρές ελβετικές τράπεζες για πολλά χρόνια ωφελήθηκαν εκ της μεταφοράς κεφαλαίων προς την Ελβετία από ολόκληρο τον πλανήτη, καθώς οι πελάτες τους εκμεταλλεύτηκαν το αυστηρό τραπεζικό απόρρητο που ίσχυε στη χώρα για την απόκρυψη των χρημάτων τους.
Οι ίδιες τράπεζες τώρα δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω μιας παγκόσμιας προσπάθειας καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά και του αυξανόμενου κόστους εποπτικής συμμόρφωσης.
Οι περισσότερες ελβετικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει το συμβιβασμό τους με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πρόστιμα που αφορούν σε προαγωγή και υπόθαλψη φοροδιαφυγής Αμερικανών πολιτών, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος εξαγορών στον ελβετικό τραπεζικό τομέα.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής Επενδυτικής Τραπεζικής στην Ελβετία της Credit Suisse, Marco Illy, «αναμένουμε περισσότερες συγχωνεύσεις στον τομέα χρηματο-οικονομικών ομίλων (FIG), ιδιαίτερα στη διαχείριση ιδιωτικής περιουσίας και στη λιανική τραπεζική... το πάγιο κόστος αυξάνεται, άρα πρέπει να αυξήσεις το μέγεθός σου για να αντιμετωπίσεις την υψηλότερη βάση κόστους».
Για τον ίδιο, τις μεγαλύτερες προκλήσεις αντιμετωπίζουν οι ελβετικές τράπεζες με ενεργητικό μικρότερο των 19 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με έκθεση της PwC, ο αριθμός των ελβετικών τραπεζών ιδιωτικής τραπεζικής αναμένεται να μειωθεί σε λιγότερες από 100 στα επόμενα 3-5 χρόνια, από 136 το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης