Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie για νίκη Trump: Η αυγή μιας νέας εποχής - Οι κανόνες του λαϊκισμού

Macquarie για νίκη Trump: Η αυγή μιας νέας εποχής - Οι κανόνες του λαϊκισμού
Ο αυστραλιανή επενδυτική σχολιάζει τη νίκη Trump στις αμερικανικές εκλογές του 2016
«Η αυγή μιας νέας εποχής. Οι κανόνες του λαϊκισμού - R.I.P.» (Rest in peace = Αναπαύσου εν ειρήνη), είναι ο τίτλος του note της αυστραλιανής επενδυτικής τράπεζας Macquarie που έστειλε στους πελάτες της στον απόηχο της νίκης του Donald Trump στις αμερικανικές εκλογές.
«Οι επενδυτές είναι μάρτυρες μιας διάσπασης μεταξύ της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς.
Είναι παγκόσμιο και το τροφοδοτείται από τη διάλυση των αγορών εργασίας και τη στάσιμη παραγωγικότητα» γράφουν οι Viktor Shvets και Chetan Seth.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Macquarie «είναι το αντίθετο της δεκαετίας του 1980-1990, όταν η αριστερά και η δεξιά συνέκλιναν στις κεντροδεξιές στρατηγικές της παγκοσμιοποίησης και στην πεποίθηση ότι ο ιδιωτικός τομέας ξέρει καλύτερα.
Είτε ήταν αριστεροί (Blair, Clinton) είτε δεξιοί (Reagan, Thatcher, Bush) η συναίνεση ευνόησε την απελευθέρωση από τους κανονισμούς και στην ανάπτυξη υπό τον ιδιωτικό τομέα.
Αυτή η συναίνεση έχει πεθάνει εδώ και μια δεκαετία».
Παράλληλα, οι Viktor Shvets και Chetan Seth επισημαίνουν ότι «είτε είναι αριστεροί (Sanders, Warren, Corbyn, Κλίντον) είτε δεξιοί (May, Le Pen, Trump) η κοινή πεποίθηση τώρα είναι ότι ο δημόσιος τομέας πρέπει να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ενίσχυση της ανάπτυξης και ο ρυθμός της παγκοσμιοποίησης πρέπει να επιβραδυνθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης