Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BlackRock: Ποιες μετοχές θα «κερδίσουν» από τη νίκη του Trump

BlackRock: Ποιες μετοχές θα «κερδίσουν» από τη νίκη του Trump
Η BlackRock περιγράφει σε ανάλυση της, τι σημαίνει για τις αγορές και την οικονομία η νίκη Trump
Τα αμερικανικά ομόλογα μπορεί αρχικά να επωφεληθούν, αλλά τα ομολόγα μακράς διάρκειας θα μπορούσαν να δεχθούν επιθέσεις εάν οι αγορές συνειδητοποιήσουν ότι οι πολιτικές του Τrump διευρύνουν το έλλειμμα του προϋπολογισμού, σύμφωνα με ανάλυση της BlackRock.
Παράλληλα, στα assets των αναδυόμενων αγορών θα μπορούσε να σημειωθεί sell off βραχυπρόθεσμα, λόγω της εξάρτησης του από το εμπόριο και το επενδυτικό κλίμα, με το Μεξικό να φαίνεται ευάλωτο λόγω της εξάρτησης από τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Αναταραχή στην αγορά

Όπως αναφέρεται στην ανάλυση της BlackRock βλέπουμε κάποια αναταραχή στην αγορά που θα αναγκάσει τη Fed να κρατήσει στάση αναμονής όσον αφορά στην αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2016, αλλά επικρατεί ασάφεια σχετικά με τη συνέχεια.
Σύμφωνα με την ίδια ανάλυση, η οικονομική πολιτική του Trump θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του πληθωρισμού με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η γρηγορότερη αύξηση των επιτοκίων.
Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της Fed μπορεί να αλλάξει μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δεδομένης της κριτικής που έχει ασκήσει ο Trump στην Janet Yellen.
Ωστόσο, εξισορροπητικός παράγοντας είναι η περιορισμένη ικανότητα του νέου προέδρου των ΗΠΑ να πετύχει τους στόχους του.
Όσον αφορά στα χρηματιστήρια, μια απότομη καμπύλη αποδόσεων θα μπορούσε να επηρεάσει τους τίτλους που έχουν σχέση με τα ομόλογα όπως τις μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας.
Παράλληλα, οι μετοχές του κλάδου υγείας θα μπορούσαν να ανακάμψουν από τις πρόσφατες απώλειες, λόγω των εκτιμήσεων ότι μια διοίκηση υπό τον Trump θα ασκούσε λιγότερη πίεση για μείωση των τιμών φαρμάκων.
Παράλληλα, σύμφωνα με την BlackRock αναμένεται σχετικά υπεραπόδοση στις χρηματοπιστωτικές μετοχές σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα εν μέσω υψηλότερου πληθωρισμού και πιο απότομης καμπύλης αποδόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης