Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Σχέδιο Μάρσαλ» στην Αφρική θέλει το Βερολίνο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών

«Σχέδιο Μάρσαλ» στην Αφρική θέλει το Βερολίνο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών
Η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες του «Σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική» στις επόμενες εβδομάδες
Την εφαρμογή ενός «Σχεδίου Μάρσαλ» στην Αφρική με στόχο την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη οραματίζεται η Γερμανία, καλώντας σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 άλλες αναπτυγμένες χώρες να στηρίξουν το σχέδιό της για την ενίσχυση της οικονομίας της Αφρικής.
Η γερμανική λογική είναι, ότι οι επενδύσεις θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στην αφρικανική ήπειρο, απορροφώντας ένα μέρος των Αφρικανών μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν με κάθε τρόπο στην Ευρώπη, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.
Τόσο η καγκελάριος Angela Merkel, όσο και άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι ασκούν πιέσεις για την αύξηση των δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων στην Αφρική, ούτως ώστε να μειωθεί η τεράστια πίεση που ασκείται ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη από τις τεράστιες μεταναστευτικές ροές.
Όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Ανάπτυξης, Gerd Müller, η κυβέρνηση της χώρας του θα δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες του «Σχεδίου Μάρσαλ για την Αφρική» στις επόμενες εβδομάδες, παραλληλίζοντάς το με το μεγάλο αμερικανικό πρόγραμμα βοήθειας και ανοικοδόμησης προς τη Γερμανία και την Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Πρέπει να επενδύσουμε σε αυτές τις χώρες και να δώσουμε στους ανθρώπους μια προοπτική για το μέλλον. Αν οι νέοι της Αφρικής δεν μπορούν να βρουν δουλειά και δεν έχουν μέλλον στις χώρες τους δεν θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες αλλά εκατομμύρια αυτοί που θα κατευθυνθούν στην Ευρώπη», προειδοποίησε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Ο Müller επεσήμανε, ότι εκτός από τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη, στην Αφρική υπάρχουν σήμερα περίπου 20 εκατομμύρια εκτοπισμένοι.
Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αντιληφθεί τα προβλήματα αυτά και η Αφρική θα πρέπει να εκπροσωπείται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, συνέχισε.
Η Merkel είχε εκφράσει παρόμοιες ανησυχίες κατά την επίσκεψή της στην Αφρική τον περασμένο μήνα αλλά και στη συνάντησή της με τους ηγέτες των χωρών της G20 στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης