Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις – Εκλογές θα γίνουν το 2019

Ζαχαριάδης: Δεν πρέπει να φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις – Εκλογές θα γίνουν το 2019
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση για 4ο μνημόνιο, κάποιοι στην αντιπολίτευση σχεδόν παρακαλούν για αυτό είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι το καλοκαίρι του 2018 όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και το 2019, όταν θα γίνουν οι εκλογές, τόσο κάποιοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που κρατούν αποστάσεις όσο και άλλοι θα εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κυβέρνησης και την ανάκαμψη της οικονομίας διατύπωσε ο Κ. Ζαχαριάδης, διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε δηλώσεις του στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης απέρριψε την περίπτωση ενός «τέταρτου μνημονίου» και καταλόγισε σε τμήμα της αντιπολίτευσης ότι «σχεδόν παρακαλούν» για μία τέτοια εξέλιξη, νομίζοντας ότι θα τους φέρει πιο κοντά στην εξουσία.
«Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις είναι λογικό να περιλαμβάνει την αποστασιοποίηση κάποιων που ψήφισαν την σημερινή κυβέρνηση, αλλά όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος και συγκρίνουν αυτά που παρέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 με αυτά που θα έχουν επιτευχθεί το 2018 με το τέλος του προγράμματος και την κατάσταση το 2019, όταν θα γίνουν οι εκλογές, τη ρευστότητα στην αγορά, τη μείωση της οικονομίας, «τότε θα εκτιμήσουν την προσπάθεια», όπως και άλλοι.
Δεν θα πρέπει να φοβόμαστε τις δημοσκοπήσεις, θα κριθούμε από τους πολίτες όταν θα έρθει η ώρα» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.
Κληθείς να σχολιάσει την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama ο κ.Ζαχαριάδης είπε ότι αυτή θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο ως προς την ουσία όσο και ως προς τον συμβολισμό της.
«Η Ελλάδα αυτή την περίοδο έχει μπροστά της μία ιδιαίτερα κρίσιμη μάχη στις 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup, για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης και τα μέτρα ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
«Χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς να μπερδεύουμε το μπόι μας με τον ίσκιο μας, λέμε ότι είναι πολύ σημαντική αυτή η επίσκεψη.
Καθώς αυτά που θα πει, ή η κατεύθυνση προς την οποία θα πιέσει πιθανώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμβάλουν σε ουσιαστικές βελτιώσεις για τα μακροοικονομικά, το χρέος και το προσφυγικό» υπογράμμισε ο κ.Ζαχαριάδης.
«Η συμφωνία που είναι σήμερα εν ισχύ περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα για τη διευθέτηση του χρέους και την τοποθετεί το φθινόπωρο του 2016, με την Ελλάδα να έχει υλοποιήσει το γράμμα της συμφωνίας...
Είναι η ώρα και οι δανειστές να κάνουν αυτά που πρέπει για να γυρίσει και να μπει η οικονομία δυναμικά σε ρυθμούς ανάπτυξης.
Οι δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων επιτρέπουν να υπάρχει λελογισμένη αισιοδοξία» τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης