Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Μη νόμιμος» ο ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές με απόφαση του ΣτΕ

«Μη νόμιμος» ο ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές με απόφαση του ΣτΕ
Η απόφαση - κόλαφος αφορά συγκεκριμένα στις περιοχές Ψυχικού, Φιλοθέης, Νέου Βουτζά, αλλά και στους Δελφούς
Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε πως ο τρόπος υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις περιοχές είναι «μη νόμιμος» και ως εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί.
Η απόφαση - κόλαφος αφορά συγκεκριμένα στις περιοχές Ψυχικού, Φιλοθέης, Νέου Βουτζά, αλλά και στους Δελφούς.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, το Ανώτατο Δικαστήριο, με αποφάσεις του Β Τμήματός του, έκρινε ότι σε αυτές τις περιοχές ο ΕΝΦΙΑ, όπως έχει προσδιοριστεί και επιβληθεί για το τρέχον έτος, το 2016, είναι μη νόμιμος.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, η ακύρωση του ΕΝΦΙΑ στις συγκεκριμένες περιοχές κρίθηκε αναγκαία διότι ο προσδιορισμός του έγινε «οριζόντια συλλήβδην για όλες τις ζώνες ορισμένης περιφέρειας» χωρίς να προσμετρηθούν ειδικά στοιχεία και προϋποθέσεις.
Οι κάτοικοι των εν λόγω περιοχών, ωστόσο, να μη βιαστούν να χαρούν για επιστροφή χρημάτων το 2016, καθώς στην απόφαση επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε ένα μήνα περίπου και μέχρι τη λήξη του χρόνου να υπάρξουν τροποποιήσεις στον κρατικό προϋπολογισμό.
Σε κάθε περίπτωση, το Ανώτατο Δικαστήριο έθεσε σύντομη προθεσμία, ως το τέλος του χρόνου, την 31η Δεκεμβρίου του 2016 προκειμένου η διοίκηση να προσαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ για αυτές τις τέσσερις περιοχές στα νέα δεδομένα και σύμφωνα με την απόφαση.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης