Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιβάρυνση 4 δισ. δολ. θα προκαλέσει στα κέρδη της Citigroup η φορολογική μεταρρύθμιση του Trump

Επιβάρυνση 4 δισ. δολ. θα προκαλέσει στα κέρδη της Citigroup η φορολογική μεταρρύθμιση του Trump
Το Citigroup εμφανίζει 45 δισ. δολάρια ΗΠΑ αναβαλλόμενης φορολογίας στις οικονομικές του καταστάσεις, που προήλθε από τον φορολογικό χειρισμό των ζημιών που υπέστη κατά τη διάρκεια της χρηματο-οικονομικής χρήσης
Επιβάρυνση 4 δισ. δολαρίων ΗΠΑ για τη διαγραφή ισόποσου αναβαλλόμενου φόρου είναι πιθανό ότι θα υποστούν τα αποτελέσματα του Citigroup από την ενδεχόμενη μείωση των ομοσπονδιακών φορολογικών συντελεστών κατά 20% στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του νεοεκλεγέντος Donald Trump.
Η αντίστοιχη δαπάνη θα προκληθεί από τη χαμηλότερη αξία των αναβαλλόμενων φόρων του Citigroup, δηλαδή του υπερβάλλοντος φόρου που έχει καταβληθεί και θα επιστραφεί σταδιακά στις επόμενες χρήσεις με βάση την αμερικανική φορολογική νομοθεσία (ανεξάρτητα από όσα προβλέπουν τα αμερικανικά λογιστικά πρότυπα US GAAP).
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών του Citigroup, John Gerspach, η επιβάρυνση στα αποτελέσματα του Citigroup από τη φύση και το μέγεθος της αντίστοιχης πρόβλεψης δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα εποπτικά κεφάλαια της τραπέζης.
Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το Citigroup εμφανίζει 45 δισ. δολάρια ΗΠΑ αναβαλλόμενης φορολογίας στις οικονομικές του καταστάσεις - περισσότερη από κάθε άλλη τράπεζα των ΗΠΑ - που προήλθε από τον φορολογικό χειρισμό των ζημιών που υπέστη κατά τη διάρκεια της χρηματο-οικονομικής χρήσης.
Τα τελευταία 4 χρόνια, το Citigroup χρησιμοποίησε αναβαλλόμενους φόρους 10 δισ. δολαρίων.
Σε περίπτωση που η φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί ο Trump επηρεάσει κατά τρόπο αξιόλογο τον χειρισμό των φορολογικών υποχρεώσεων εκτός ΗΠΑ, τότε το Citigroup αντιμετωπίζει επιβάρυνση έως 12 δισ. δολαρίων στα αποτελέσματά του λόγω μειωμένης αναβαλλόμενης φορολογίας, κάτι που θα οδηγούσε σε μείωση κατά 4 δισ. δολαρίων των εποπτικών κεφαλαίων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης