Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Το διεθνές εμπόριο είναι σημαντικό - Ενώνει τις χώρες του κόσμου

Dudley (Fed): Το διεθνές εμπόριο είναι σημαντικό - Ενώνει τις χώρες του κόσμου
Dudley (Fed): Οι διεθνείς εξελίξεις ξεκάθαρα επηρεάζουν τις διεθνείς εκβάσεις και τη χρηματο-οικονομική σταθερότητα στο εσωτερικό των συνόρων κάθε χώρας
Το διεθνές εμπόριο «δένει» τις οικονομίες μεταξύ τους και έχει καταστεί περισσότερο σημαντικό με το πέρασμα των χρόνων, ενώ οι εξελίξεις σε μια χώρα μπορούν να επηρεάσουν την σταθερότητα άλλων χωρών.
Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τραπέζης της Νέας Υόρκης, William Dudley, σήμερα Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016 σε ένα συνέδριο διεθνούς νομισματικής πολιτικής και κεφαλαίου.
«Οι διεθνείς εξελίξεις ξεκάθαρα επηρεάζουν τις διεθνείς εκβάσεις και τη χρηματο-οικονομική σταθερότητα στο εσωτερικό των συνόρων κάθε χώρας. Αυτοί οι διεθνείς δεσμοί έχουν καταστεί σημαντικότεροι με το πέρασμα των ετών», επεσήμανε ο Dudley.
Ο ίδιος, ένας στενός σύμμαχος της προέδρου της Federal Reserve, Janet Yellen, δεν έκανε καμία αναφορά στη νίκη του Donald Trump την προηγούμενη εβδομάδα στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ο οποίος αναδείχθηκε πρόεδρος βασιζόμενος σε μια πολιτική πλατφόρμα που περιλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση ή την παύση διεθνών εμπορικών συμφωνιών των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης