Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Angeloni (ΕΚΤ) προειδοποιεί: Σοβαρό λάθος, ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη Βασιλεία ΙΙΙ

Ο Angeloni (ΕΚΤ) προειδοποιεί: Σοβαρό λάθος, ενδεχόμενη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τη Βασιλεία ΙΙΙ
Οι ρυθμιστικές αρχές αναμένεται να συνεδριάσουν στις 28-29 Νοεμβρίου του 2016
Μια κατάρρευση των συνομιλιών για την αλλαγή των κανόνων κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θα ήταν ένα σοβαρό λάθος, δήλωσε το μέλος του εποπτικού συμβουλίου (SSM) της ΕΚΤ, Ignazio Angeloni.
«Η αποτυχία της συμφωνίας, ή η αναβολή, θα μπορούσε να στείλει ένα πολύ κακό μήνυμα» δήλωσε ο Angeloni.
Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει ο,τιδήποτε σχετικά με την έκβαση της σχετικής συνεδρίασης που θα πραγματοποιηθεί στο Σαντιάγκο αυτόν τον μήνα (Νοέμβριος 2016), είπε ότι οι διαπραγματεύσεις που στοχεύουν στο να μπει ένα τέλος στην αναμόρφωση των κανόνων μετά την κρίση είναι πολύ αβέβαιες και δύσκολες.
«Η φάση μετά την κρίση διήρκησε οχτώ χρόνια και είπαμε πολλές φορές ότι αυτή η φάση της αβεβαιότητας θα πρέπει να τελειώσει σύντομα.
Εάν το αναβάλλουμε, στέλνουμε το αντίθετο μήνυμα.
Πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον όλων να καταλήξουμε σε συμφωνία» είπε ο ίδιος.
Επισημαίνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα συνεδριάσουν στις 28-29 Νοεμβρίου (2016) προκειμένου να μπουν οι τελευταίες πινελιές στη Βασιλεία ΙΙΙ.
Οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και οι πολιτικοί έχουν δηλώσει ότι αναμένουν ριζικές αλλαγές στην πρόταση από της Επιτροπής Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία, ενώ η γερμανική Bundesbank έχει απειλήσει ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες εάν δεν πληρούνται βασικές απαιτήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης