Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κορκίδης: Η ΕΣΕΕ δεν ζήτησε ποτέ αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων

Κορκίδης: Η ΕΣΕΕ δεν ζήτησε ποτέ αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων
O πρόεδρος της ΕΣΕΕ έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων
Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα των ομαδικών απολύσεων έδωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, τονίζοντας ότι η Συνομοσπονδία δεν ζήτησε ποτέ αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση «η ΕΣΕΕ δια του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη διευκρινίζει ότι δεν ζήτησε ποτέ την αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο 10%, θεωρώντας, μάλιστα, τη συζήτηση άνευ αντικειμένου, αφού δεν αφορά στο μέγεθος των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων».
Στον αντίποδα, όπως αναφέρεται, η ΕΣΕΕ «εξέφρασε την αντίθεση της στην απελευθέρωση του ορίου των ομαδικών απολύσεων.
Άλλωστε, η συζήτηση διατηρείται σε θεωρητικό επίπεδο καθώς όλοι αναμένουμε την τελική απόφαση του Ευρωδικαστηρίου η οποία θα είναι εκείνη που θα καθορίσει και θα διευθετήσει οριστικά το θέμα των ομαδικών απολύσεων».
Παράλληλα, η ΕΣΕΕ επισημαίνει ότι δεν δέχεται ως αντίβαρο στις ομαδικές απολύσεις την εργασία μειωμένου ωραρίου, ούτε το «επίδομα ανεργίας» για τις ώρες μειωμένης απασχόλησης, όταν το 72% είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 62% μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, που δεν έχουν καμία ενίσχυση λόγω οικονομικής ανεπάρκειας του συστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης