Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η ώρα της κρίσης στο ΧΑ – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση, τα κρίσιμα σημεία και τα περιθώρια ανόδου

Η ώρα της κρίσης στο ΧΑ – Τι δείχνει η τεχνική ανάλυση, τα κρίσιμα σημεία και τα περιθώρια ανόδου
Διχασμένοι οι τεχνικοί αναλυτές, δείχνουν τις 622 μονάδες και τονίζουν τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου σημείου
Σε εξαιρετικά κρίσιμα σημεία βρίσκεται πλέον η αγορά μετά το τριήμερο ανόδου την εβδομάδα που πέρασε και που σε επίπεδο γενικού δείκτη έδωσε άνοδο 5,84%.
Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι αν μπορεί να ξεπεράσει την επόμενη αντίσταση και επομένως λάβει νέο καύσιμο για ακόμη υψηλότερα ή αν ολοκληρώνεται η ανοδική κίνηση και ουσιαστικά συνεχίζεται η συσσώρευση μέσα στο κανάλι που δημιουργήθηκε από την περίοδο του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.
Οι τεχνικοί αναλυτές εντοπίζουν περισσότερα από ένα κρίσιμα σημεία για τη συνέχεια.
Αρχικά σημειώνουν πως σε περίπτωση πισωγυρίσματος δεν πρέπει να χαθούν οι 596 μονάδες.
Η κατάκτηση των 610 μονάδων με βελτιωμένες συναλλαγές ανοίγει τον δρόμο για τις 622 μονάδες, εκτός και αν μία κατοχύρωση κερδών φέρει την αγορά κάτω από τις 596 μονάδες, οπότε ενεργοποιείται ένα σενάριο για περίπου 10 μονάδες ακόμη χαμηλότερα.
Κρίσιμο θεωρείται ωστόσο αν η επόμενη αντίσταση, αυτή των 622 μονάδων θα σημάνει το τέλος της ανόδου, ή την επέκτασή της μέχρι τις 650 μονάδες.
H IBG δεν εμφανίζεται τόσο αισιόδοξη και σημειώνει στο τεχνικό της σχόλιο πως το διπλό χαμηλό, που έκανε η αγορά στην ζώνη του 575, καθώς και ανοδική διάσπαση του 592, την εβδομάδα που μας πέρασε, εκτόνωσε τις τιμές του Γενικού Δείκτη, με αποτέλεσμα ο στόχος του 622 να είναι πλέον πολύ κοντά.
«Στόχος, που κατά την προσωπική μας άποψη είναι δύσκολο να διασπαστεί, και είναι αυτός που θα καθορίσει την μεσοπρόθεσμη τάση του δείκτη», σημειώνουν με νόημα οι αναλυτές της χρηματιστηριακής.
Από την άλλη οι αναλυτές της Beta Χρηματιστηριακής είναι περισσότερο αισιόδοξοι και σημειώνουν πως τεχνικά ο Γενικός ∆είκτης μπορεί να θεωρηθεί ότι βγήκε από την μεγάλη χρονική συσσώρευση τιμών μπαίνοντας σε ανοδική τάση µε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις που τον έφεραν υψηλότερα από τις 600 μονάδες.
Τα νέα σημεία αναφοράς είναι οι 615 και οι 650 μονάδες από εκεί δηλαδή που ξεκίνησε η Αγορά μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα και από τα επίπεδα της αρχής του έτους.
Όλοι οι τεχνικοί δείκτες είναι αγορασμένοι, ο MACD αναίρεσε µε χαρακτηριστική ευκολία το σήμα πώλησης γυρίζοντας ανοδικά ενώ οι ταλαντωτές έχουν ακόμα ικανοποιητικό περιθώριο μέχρι να εισέλθουν σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών ισχυροποιώντας το ανοδικό σενάριο.
Ο τραπεζικός κλάδος από την άλλη πλευρά εμφανίζεται υπεραγορασμένος ωστόσο στο παρελθόν η εικόνα αυτή έχει δείξει ότι μπορεί να έχει διάρκεια ενώ η συσσώρευση που έχει προηγηθεί έχει δημιουργήσει µια πολύ ισχυρή βάση στήριξης από την οποία ξεκίνησε το ράλι.
Συμπερασματικά η άνοδος φαίνεται ότι θα έχει συνέχεια, η τεχνικές προδιαγραφές είναι σχεδόν ιδανικές και οι 50 μονάδες έως την δεύτερη αντίσταση φαίνεται ένα βατός άμεσος στόχος, καταλήγουν οι αναλυτές της Beta.
Αναφορικά με τους δείκτες που επίσης έχουν βαρύτητα ο FTSE 25 έχοντας ξεπεράσει την αντίσταση των 1.610 μονάδων βάζει στόχο πλέον τις 1.690 με 1.708 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχοντας ξεπεράσει τις 763 μονάδες κοιτάζει σημαντικά υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης