Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Θα κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση – Θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία

Χαρίτσης: Θα κλείσει σύντομα η β’ αξιολόγηση – Θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία
Υποβαθμίζει τη σημασία της «μίνι συνόδου» των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ με το ΔΝΤ στο Βερολίνο ο αναπληρωτής υπ. Οικονομίας
Την εκτίμηση πως η β’ αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα και ότι η εξέλιξη αυτή θα δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9Fm» ο κ.Χαρίτσης ερωτηθείς για την επικείμενη «μίνι σύνοδο» του Βερολίνου με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ, που όμως δεν συμμετέχει η Ελλάδα, υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια ακόμα συνάντηση που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο συζητήσεων που αφορούν σε όλα τα ευρωπαϊκά θέματα, μεταξύ των οποίων το τραπεζικό σύστημα της Ιταλίας και το Brexit.
«Είναι σημαντικό να γίνονται αυτές οι συναντήσεις και εμείς τις παρακολουθούμε με ενδιαφέρον.
Εμείς προχωρούμε στην υλοποίηση των δεσμεύσεων μας...και ζητάμε από την άλλη πλευρά να προχωρήσει τις δικές της δεσμεύσεις» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος χαρακτήρισε ρεαλιστικό το σενάριο για την ελληνική οικονομία, όπως αυτό αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό.
«Στόχος της κυβέρνησης είναι όλοι οι θετικοί δείκτες της οικονομίας να αποτυπωθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια μεγάλο μέρος του πλεονάσματος πάει σε κοινωνικές δράσεις, αυξάνεται το σκέλος των δημοσίων επενδύσεων με στόχο της ενίσχυση τοπικών υποδομών με επιπλέον πόρους» είπε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι αυτή η κατεύθυνση αποτυπώνει την πρόθεση της κυβέρνησης για δίκαιη ανάπτυξη.
Ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι το 2015 έγινε σημαντική προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να απορροφηθούν όλα τα κονδύλια του ΕΣΠΑ και να κρατηθεί όρθια η ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και το 2016, με αιχμή τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης