Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι κρύβεται πίσω από το ράλι στην μετοχή της MIG – Καλά αποτελέσματα, σταθερό management και συμφωνίες με τράπεζες

tags :
Τι κρύβεται πίσω από το ράλι στην μετοχή της MIG – Καλά αποτελέσματα, σταθερό management και συμφωνίες με τράπεζες
Με εταιρίες διαμάντια, με βελτιούμενο EBITDA και με πρόσφατο δανεισμό και σταθερό management υπό τον Σταύρο Λεκκάκο ο όμιλος MIG μετά τον άδικο χαμό του ιδρυτή Ανδρέα Βγενόπουλου πορεύεται με ασφάλεια
Τι κρύβεται πίσω από το ράλι της μετοχής της MIG;
Η μετοχή της MIG βρίσκεται στα 0,1390 ευρώ με άνοδο +14% και κεφαλαιοποίηση στα 129 εκατ ευρώ.
Ορισμένοι θεώρησαν ότι η Πειραιώς που κατέχει το 31,2% της MIG θα πουλήσει σε κάποιο στρατηγικό επενδυτή.
Όχι δεν υπάρχει τουλάχιστον για το ορατό μέλλον τέτοιος σχεδιασμός.
Τι κρύβεται πίσω από την άνοδο της MIG;
«Με εταιρίες διαμάντια, με βελτιούμενο EBITDA και με πρόσφατο δανεισμό και σταθερό management υπό τον Σταύρο Λεκκάκο ο όμιλος MIG μετά τον άδικο χαμό του ιδρυτή Ανδρέα Βγενόπουλου πορεύεται με ασφάλεια» αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή.
Η MIG θα εμφανίσει EBITDA 160 εκατ για το 2016, οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να στηρίξουν χρηματοδοτικά τον όμιλο καθώς κρίνουν ότι οι εταιρίες είναι βιώσιμες.
Επίσης το management πρόεδρος, CEO και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διασφαλίζουν σταθερότητα και ασφάλεια ότι ο όμιλος προχωράει υλοποιώντας το όραμα Βγενόπουλου.
Η Πειραιώς έχει κάθε συμφέρον να διεκδικήσει για λογαριασμό της MIG την βέλτιστη απόδοση του ομίλου επενδυτικών συμμετοχών και η Πειραιώς έχει κάθε οικονομικό συμφέρον να συνεχίσει να διεκδικεί στο διαιτητικό δικαστήριο τα 500 εκατ ή 1 δισεκ. από τους Κυπρίους.
Οι βασικοί μέτοχοι Πειραιώς 31,2%, το Dubai 14,2%, το IRF και η διοίκηση με 6,5% κ.α. έχουν κάθε λόγο να ποντάρουν και να στηρίξουν την προσπάθεια ισχυροποίησης του ομίλου MIG.
Η αναδιάρθρωση δανείων, η μείωση δανεισμού και η ισχυροποίηση της ρευστότητας εάν ολοκληρωθούν θα καταστήσουν την MIG μια απόλυτα ευημερούσα και ανεξάρτητη επιχειρηματική οντότητα που θα μπορεί να συνεχίσει να δρα στην ελληνική οικονομία… με νέο στρατηγικό επενδυτή.
Με ρεαλιστικούς όρους η Πειραιώς είναι δυνητικός πωλητής ίσως μέσα στο 2017.
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε σχεδιάσει την επόμενη ημέρα με την Goldman Sachs αλλά το σχέδιο αυτό δεν ευδοκίμησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης