Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

MIG: Οριακή αύξηση στα EBITDA το 9μηνο 2016 – Στα 138,7 εκατ. ευρώ – Στα 848,4 εκατ. τα έσοδα

MIG: Οριακή αύξηση στα EBITDA το 9μηνο 2016 – Στα 138,7 εκατ. ευρώ – Στα 848,4 εκατ. τα έσοδα
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του ομίλου (περιλαμβανομένων των εταιριών holding και των μη επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων) έφτασαν σε 113,7 εκατ.
Οριακή αύξηση σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη EBITDA του ομίλου MIG (Marfin Investment Group) το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτέμβριου 2016, καθώς ανήλθαν στα 138,7 εκατ. ευρώ, έναντι 136,8 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Οι ενοποιημένες πωλήσεις της MIG για το ίδιο χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους ανήλθαν στα 848,4 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 3% σε ετήσια βάση.
Η μείωση οφείλεται στις συνεχιζόμενες αντίξοες συνθήκες στους κλάδους δραστηριότητας των θυγατρικών του ομίλου (ενδεικτικά αναφέρονται οι αρνητικές επιπτώσεις από τη διακοπή εργασιών της αλυσίδας «Μαρινόπουλος» και η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών), απόρροια της παρατεταμένης ύφεσης στην ελληνική οικονομία.
Τα ενοποιημένα αποτελέσματα EBITDA του ομίλου (περιλαμβανομένων των εταιριών holding και των μη επαναλαμβανόμενων δραστηριοτήτων) έφτασαν σε 113,7 εκατ., έναντι 125,7 εκατ. το 9μηνο 2015.
Τα εν λόγω αποτελέσματα για το 9μηνο 2016 επιβαρύνθηκαν με ποσό 14,5 εκατ. από τη διενέργεια έκτακτης απομείωσης στα υπόλοιπα απαιτήσεων από τον όμιλο «Μαρινόπουλος», στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του εν λόγω ομίλου.
Οι συνεχιζόμενες ενέργειες βελτίωσης της αποδοτικότητας και εξορθολογισμού του κόστους συνέβαλαν στη διεύρυνση του περιθωρίου λειτουργικής κερδοφορίας
EBITDA στο σύνολο των θυγατρικών στο 16,3%, έναντι 15,6% το 9μηνο 2015.
Η ενίσχυση του περιθωρίου EBITDA έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου επιβεβαιώνει τη συνέχιση της θετικής πορείας της MIG εν μέσω συνθηκών
επιδεινούμενης ρευστότητας της αγοράς, λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης