Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις Schaeuble στη G20 για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την πρόληψη των κρίσεων

Πιέσεις Schaeuble στη G20 για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με στόχο την πρόληψη των κρίσεων
Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε σήμερα πως «οι εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις μπορούν ανιχνεύονται σε όλο τον κόσμο»
Η Γερμανία θα ασκήσει πιέσεις για μεταρρυθμίσεις, ώστε οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να θωρακιστούν απέναντι σε πιθανές μελλοντικές κρίσεις.
Αυτή είναι η πρόθεσή της Γερμανίας, για όταν αναλάβει επικεφαλής της ομάδας G20, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Bundestag ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Wolfgang Schaeuble.
«Θα επιμείνουμε σθεναρά σε δομικές μεταρρυθμίσεις για να βελτιωθεί η ανθεκτικότητά μας έναντι των εξελίξεων που θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν σε κρίση», είπε συγκεκριμένα ο Schaeuble.
«Δεν υπάρχει έλλειμμα χρέους στον κόσμο, δεν υπάρχει έλλειμμα ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά σίγουρα υπάρχει έλλειμμα ανταγωνιστικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, επειδή πολλές χώρες δεν υλοποιούν μεταρρυθμίσεις», προσέθεσε.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο μεταδίδει τις δηλώσεις του Γερμανού αξιωματούχου, η Γερμανία - που έχει απορρίψει τις εκκλήσεις της Κομισιόν για περαιτέρω δημοσιονομική τόνωση στην Ευρωζώνη - αναλαμβάνει την προεδρία της G20 στις αρχές του Δεκεμβρίου.
Ο Γερμανός υπουργός προειδοποίησε σήμερα πως «οι εξελίξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε κρίσεις μπορούν ανιχνεύονται σε όλο τον κόσμο».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης