Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici: Ελπίζω ότι μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι προ των πυλών

Moscovici: Ελπίζω ότι μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι προ των πυλών
«Χρειαζόμαστε μαζί μας το ΔΝΤ», υπογράμμισε ο Ευρωπαίος επίτροπος
Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους εμφανίστηκε, με δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici.
Ειδικότερα, ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων εξέφρασε την ελπίδα ότι μια συμφωνία για το χρέος της Ελλάδας είναι προ των πυλών, ενώ υποστήριξε πως το Eurogroup πρέπει να συζητήσει μέτρα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
«Αν οι ελληνικές αρχές αναλάβουν τις ευθύνες τους, θα έπρεπε κι εμείς να αναλάβουμε τις δικές μας», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη εφαρμογής του προγράμματος, προκειμένου να επιστρέψει η εμπιστοσύνη, να αυξηθούν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, μέσω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Υπενθύμισε επίσης την πρόβλεψη της Κομισιόν για ανάπτυξη ύψους 2,7% του ΑΕΠ.
Πάντως, ο Moscovici τόνισε ότι το ελληνικό πρόγραμμα εισέρχεται σε μια νέα φάση, αυτή της επιτυχίας.
Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος απαιτεί προσπάθειες από τον λαό, αλλά, όπως ανέφερε, η ανταμοιβή θα έρθει με την ανάπτυξη, την εμπιστοσύνη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Ερωτηθείς σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε: «Χρειαζόμαστε μαζί μας το ΔΝΤ», διατυπώνοντας την εκτίμηση πως προσφέρει σταθερότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης