Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απορρίπτει μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο

Απορρίπτει μέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Τζάια, της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική δικαστική απόφαση, η οποία πλήττει τον συγκεντρωτισμό της κυβέρνησης της Ρώμης»
Mέρος της μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης που ενέκρινε η κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Matteo Renzi, απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας.
Συγκεκριμένα, μετά από προσφυγή της περιφέρειας Βένετο, το ιταλικό ανώτατο δικαστήριο αποφάνθηκε, ότι τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης θα μπορούν να απολύονται μόνον αν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των περιφερειών.
Το ίδιο ισχύει και για καίριες παρεμβάσεις σε δημόσιες υπηρεσίες με εκτεταμένη παρουσία στις περιφέρειες της χώρας, και εταιρείες με κρατική και δημοτική συμμετοχή.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ουσιαστικά υποστηρίζει, ότι δεν μπορεί να ζητείται απλώς η γνώμη των περιφερειών, αλλά η συναίνεσή τους.
Ο επικεφαλής της περιφέρειας Βένετο, Λούκα Τζάια, της Λέγκας του Βορρά, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια ιστορική δικαστική απόφαση, η οποία πλήττει τον συγκεντρωτισμό της κυβέρνησης της Ρώμης».
«Είμαστε περικυκλωμένοι από μια ασφυκτική γραφειοκρατία, πρέπει να εγκριθεί η μεταρρύθμιση που προβλέπει τον περιορισμό των δικαιοδοσιών των περιφερειών» σχολίασε, από την μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης