Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργειακή συγχώνευση 10 δισ. δολ. διαπραγματεύονται A.P. Moller-Maersk και DONG Energy

Ενεργειακή συγχώνευση 10 δισ. δολ. διαπραγματεύονται A.P. Moller-Maersk και DONG Energy
Οι 2 δανέζικες εταιρείες δεν είναι η πρώτη φορά που κάθονται σε τραπέζι διαπραγματεύσεων προς αναζήτηση δυνατοτήτων συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο
Τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο διαπραγματεύονται οι δανέζικες εταιρείες A.P. Moller-Maersk και DONG Energy, σε μια συμφωνία που αν πραγματοποιηθεί θα δημιουργήσει μια νέα εταιρεία συνολικής αξίας 10 δισ. δολαρίων (περίπου 9,4 δισ. ευρώ), περιλαμβανομένου του χρέους της.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σήμερα Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, η Maersk έχει προσλάβει ως σύμβουλο στις σχετικές διαπραγματεύσεις την Bank of America, ενώ η DONG Energy χρησιμοποιεί αντίστοιχα τις υπηρεσίες της JP Morgan.
Όπως είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 η Maersk, επιθυμεί το διαχωρισμό και εισφορά του ενεργητικού της που αφορά στον τομέα της ενέργειας σε μια νέα εταιρεία - ενδεχόμενα σε συνδυασμό με αντίστοιχα στοιχεία άλλων εταιρειών - σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης και εστίασής της στον πυρήνα των δραστηριοτήτων της, που είναι οι ναυτιλιακές μεταφορές και η διαχείριση εμπορευμάτων.
Από την πλευρά της, η DONG Energy είχε ανακοινώσει τον τρέχοντα μήνα, ότι θέτει προς πώληση τα στοιχεία ενεργητικού της που σχετίζονται με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, επιθυμώντας να απο-επενδύσει από τον τομέα των ορυκτών καυσίμων, προς όφελος της παραγωγής ενέργειας μέσω υπεράκτιων αιολικών πάρκων.
Σύμφωνα με το επιχειρηματικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, οι δύο δανέζικες εταιρείες δεν είναι η πρώτη φορά που κάθονται σε τραπέζι διαπραγματεύσεων προς αναζήτηση δυνατοτήτων συγχώνευσης των δραστηριοτήτων τους στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο, καθώς φέρονται να έχουν συζητήσει την πιθανότητα αυτή και το 2015, αποτυγχάνοντας όμως να συμφωνήσουν στην αποτίμηση των εισφερόμενων στοιχείων ενεργητικού τους.
Όπως ανακοίνωσε η DONG Energy, οι χρηματοροές της στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου εξισορροπούνται στα 35 δολάρια ΗΠΑ ανά βαρέλι, ενώ κατά τη διάρκεια του 2016 παράγει μέσο όρο 89 χιλ. βαρελιών ημερησίως, από 115 χιλ. βαρέλια το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης