Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: H BlackRock αγοράζει ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος

Reuters: H BlackRock αγοράζει ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος
Σύμφωνα με την BlackRock, οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται σε χαμηλά επίπεδα 
Σε αγορές φθηνών ευρωπαϊκών μετοχών έχει προχωρήσει ένας κορυφαίος επενδυτής ομολόγων της BlackRock (που είναι ο μεγαλύτερος διαχειριστής asset στον κόσμο), τη στιγμή που οι επενδυτές ανησυχούν σχετικά με το ιταλικό δημοψήφισμα και τις συνέπειες του στην κυβέρνηση της χώρας.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της BlackRock, ο Rick Rieder, δήλωσε ότι έχει ενισχύσει την έκθεση του στις ευρωπαϊκές τράπεζες και άλλες μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα που έχουν χτυπηθεί λόγω του εκνευρισμού στις αγορές.
«Μερικές μετοχές από τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό κλάδο διαπραγματεύονται σε χαμηλότερα επίπεδα λόγω του ρίσκο» δήλωσε o ίδιος στο Reuters και πρόσθεσε «Έχουμε προσθέσει ορισμένες τράπεζες και χρηματοοικονομικές εταιρείες, διότι πιστεύουμε ότι έχουν γίνει πιο λογικές».
Παράλληλα επεσήμανε ότι εξακολουθεί να είναι εκτεθειμένος στο ιταλικό κρατικά ομόλογα, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι στις ιταλικές τραπεζικές μετοχές θα μπορούσε να σημειωθεί ένα σπασμωδικό sell off εάν στο δημοψήφισμα υπερισχύσει το «όχι» αλλά πρόσθεσε ότι οι μετοχές αντικατοπτρίζουν ήδη πολύ αρνητικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης