Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε overweight αναβαθμίζει τον πετρελαϊκό κλάδο η Goldman - Στα 56 δολάρια η τιμή το β' 6μηνο του 2017

Σε overweight αναβαθμίζει τον πετρελαϊκό κλάδο η Goldman - Στα 56 δολάρια η τιμή το β' 6μηνο του 2017
Θα περιοριστεί η μεταβλητότητα της τιμής του πετρελαίου και θα αυξηθεί η αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων του πετρελαϊκού κλάδου
Σε overweight, ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς αναβαθμίζει τον πετρελαϊκό κλάδο η Goldman Sachs, εκτιμώντας ότι το πετρέλαιο θα ανέλθει στα 56 δολάρια το βαρέλι στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.
Η Goldman Sachs εκτιμά ότι μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής, αναμένεται η παγκόσμια αγορά πετρελαίου να είναι ελλειμματική το δεύτερο μισό του 2017.
Την ίδια περίοδο εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης και μείωση της παραγωγής από χώρες με υψηλό κόστος, δημιουργώντας την ευκαιρία για τους παραγωγούς του ΟΠΕΚ να μειώσουν τα επίπεδα παραγωγής προκειμένου να εξομαλύνουν τα αποθέματα και να δημιουργήσουν backwardation, βοηθώντας τον ΟΠΕΚ να αυξήσει το μερίδιο αγοράς σε αντίθεση με τους παραγωγούς υψηλότερου κόστους.
Σε περίπτωση επιβεβαίωσης αυτού του σεναρίου θα περιοριστεί η μεταβλητότητα της τιμής του πετρελαίου και θα αυξηθεί η αποτίμηση των ιδίων κεφαλαίων του πετρελαϊκού κλάδου.
Ο πετρελαϊκός τομέας συσχετίζεται θετικά με τα ομόλογα και εμφανίζεται πιο ευαίσθητος στην αύξηση του ΑΕΠ (μια αύξηση κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε πωλήσεις προσθέτει περίπου 15 ποσοστιαίες μονάδες στον ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών).
Ως εκ τούτου, εκτιμά η Goldman Sachs ο κλάδος είναι σε θέση να επωφεληθεί από τη βελτίωση των αναπτυξιακών προοπτικών της παγκόσμιας οικονομίας.


Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης