Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Θα κλείσει η β’ αξιολόγηση – Τα εκλογικά σενάρια συντηρούν την ανασφάλεια

Κρέτσος: Θα κλείσει η β’ αξιολόγηση – Τα εκλογικά σενάρια συντηρούν την ανασφάλεια
Εντός του 2017 θα κινηθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες είπε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Την θέση ότι η κυβέρνηση θα κλείσει την β’ αξιολόγηση διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, ο οποίος υποστήριξε πως είμαστε σε ένα δρόμο θετικών εξελίξεων.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm ο κ.Κρέτσος ανέφερε πως τα σενάρια των εκλογών που διακινούνται από συγκεκριμένους κύκλους, συντηρούν την ανασφάλεια.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, ο κ.Κρέτσος είπε ότι υπάρχουν δύο νέα δεδομένα, η ορκωμοσία του νέου εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και ότι θα πρέπει να περιμένουμε το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Όπως είπε, εντός του επόμενου χρόνου, θα κινηθεί η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ υποστήριξε πως ο ακριβής αριθμός των τηλεοπτικών αδειών που θα προκηρύξει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δεν θα απέχει πολύ από τους αρχικούς σχεδιασμούς.
Ο κ.Κρέτσος τόνισε ότι πρώτος παράγοντας είναι η χωρητικότητα του φάσματος  το οποίο όπως είπε δεν είναι απεριόριστο υποστηρίζοντας ότι στην Ελλάδα χωράνε μόνο 6 κανάλια, ενώ ερωτηθείς για το εάν θα επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δώσει οι 4 υπερθεματιστές απάντησε πως λογικό είναι τα χρήματα να επιστραφούν.
Ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είπε ότι ο Νίκος Παππάς δεν θα υπογράψει μια προσωρινή αδειοδότηση τονίζοντας ότι το ΕΣΡ στο πλαίσιο του νόμου Παππά θα αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης