Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να βάλει τέλος στις πωλήσεις τσιγάρων θέλει η γιγαντιαία καπνοβιομηχανία Philip Morris

Να βάλει τέλος στις πωλήσεις τσιγάρων θέλει η γιγαντιαία καπνοβιομηχανία Philip Morris
Θέλει να αντικαταστήσει τις πωλήσεις τσιγάρων με τη νέα της συσκευή IQOS, που αποτελεί προϊόν δεκαετούς έρευνας και επενδύσεων 3 δισ. δολαρίων
Να καταργήσει πλήρως τις πωλήσεις τσιγάρων προσανατολίζεται η μεγαλύτερη πολυεθνική καπνο-βιομηχανία του πλανήτη, Philip Morris International, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016.
Εξηγώντας την επιχειρηματικά παράλογη αυτή επιδίωξη, η κολοσσιαία εταιρεία προϊόντων καπνού - παραγωγός μεταξύ άλλων των Marlboro - διευκρίνισε, ότι θέλει να αντικαταστήσει τις πωλήσεις τσιγάρων με τη νέα της συσκευή IQOS, που αποτελεί προϊόν δεκαετούς έρευνας και επενδύσεων 3 δισ. δολαρίων, η οποία θερμαίνει καπνό σε βαθμό που να μην καίγεται, παράγοντας αναθυμιάσεις.
Το υποτιθέμενο - μη αποδεδειγμένο επιστημονικά - πλεονέκτημά του έναντι του (καιόμενου) τσιγάρου, είναι ότι οι αναθυμιάσεις του φέρονται να περιέχουν λιγότερο από το 10% της ποσότητας των βλαπτικών χημικών που περιέχει ο καπνός του τσιγάρου.
Το προϊόν αυτό ήδη κυκλοφορεί σε περίπου 12 χώρες - μεταξύ άλλων σε Ιαπωνία, Ελβετία και Ιταλία - ενώ μέχρι το τέλος του 2016 θα κυκλοφορεί σε 20 χώρες και σε ακόμα 15 μέχρι το τέλος του 2017.
Η παραγωγός εταιρεία 870 δισ. τσιγάρων ετησίως ανακοίνωσε ότι προσβλέπει σε ένα μέλλον «στο οποίο η Philip Morris δεν θα πωλεί πλέον τσιγάρα», όμως αυτό θα απαιτήσει την πάροδο πολλών ετών και τη συνδρομή κυβερνήσεων και εποπτικών αρχών.
Η συσκευή IQOS διαφέρει από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, καθώς τα τελευταία περιέχουν υγρά νικοτίνης.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, σήμερα βρετανικό δικαστήριο απέρριψε έφεση καπνο-βιομηχανιών κατά απόφασης των δικαστικών αρχών περί απαγόρευσης αναγραφής εμπορικών σημάτων και χρήσης χρωμάτων στα πακέτα τσιγάρων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης