Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman, JP Morgan, Societe Generale και Deutsche Bank αλλάζουν στάση μετά τη νίκη Trump

Goldman, JP Morgan, Societe Generale και Deutsche Bank αλλάζουν στάση μετά τη νίκη Trump
Οι αναλυτές έχουν γίνουν αισιόδοξοι μετά τη νίκη του Trump και παρά τις αρχικές εκτιμήσεις για κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς
Παρά τις αρχικές προβλέψεις για κατάρρευση του αμερικανικού χρηματιστήριου σε περίπτωση νίκης του Donald Trump, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου συνεχίζουν να καταγράφουν σημαντικά κέρδη.
Και παρ' όλο που οι αναλυτές προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν την επίδραση των προεκλογικών υποσχέσεων του Donald Trump στην αγορά, έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση.
Όπως αναφέρεται σε πρόσφατο note της Goldman Sachs, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με τις επιπτώσεις της πολιτικής Trump σε κάθε τομέα, θετικά αποτελέσματα αναμένονται στους περισσότερους τομείς.
«Μια μείωση στον πραγματικό φορολογικό συντελεστή στο 20% από 26% θα μπορούσε να ενισχύσει την πρόβλεψη μας για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του S&P 500 κατά 8% σε 125 δολ.» αναφέρεται σε note που δημοσιεύθηκε λίγες ημέρες μετά τις αμερικανικές εκλογές.
Αισιόδοξη έχει γίνει και η JP Morgan, που αναμένει αύξηση της τάξης του 10% στο S&P 500 έως το τέλος του 2017.
Σημαντικά κέρδη για τις μετοχές προβλέπουν και οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale.
«Έπειτα από ένα αμετάβλητο 2016, περιμένουμε ότι οι μετοχές θα έχουν -παγκοσμίως- υψηλότερες αποδόσεις το 2017 λόγω της ισχυρότερης οικονομικής ανάπτυξης, του υψηλότερου πληθωρισμού αλλά και των πιο ενεργών πολιτικών των μετόχων» αναφέρουν οι αναλυτές της γαλλικής τράπεζας.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Deutsche Bank, που έγινε επίσης αισιόδοξη μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Αν και δεν αγνόησε τους κινδύνους για τις αμερικανικές επιχειρήσεις λόγω της ανόδου του αμερικανικού δολαρίου, της ενδεχόμενης προστατευτικής εμπορικής πολιτικής και την αύξηση των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα, ο David Bianco της γερμανικής τράπεζας επεσήμανε ότι οι επενδυτές θα πρέπει να επικεντρωθούν στους χαμηλότερους φόρους αλλά και στην ενίσχυση της κερδοφορίας των τραπεζών.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα υπάρχει «πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα για μακροχρόνια οικονομική ανάπτυξη που συναγωνίζεται το ρεκόρ του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου».
Μάλιστα, ο Bianco πρόσθεσε «είμαι περισσότερο σίγουροι πλέον ότι ο S&P 500 θα φτάσει τις 2.500 μονάδες το 2018 πριν συμβεί η επόμενη bear αγορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης