Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Κατά 1 τρισ. δολάρια μειώθηκαν τα ομόλογα αρνητικής αποδόσης μετά τις εκλογές των ΗΠΑ

Fitch: Κατά 1 τρισ. δολάρια μειώθηκαν τα ομόλογα αρνητικής αποδόσης μετά τις εκλογές των ΗΠΑ
Ο οίκος επισημαίνει πως οι απώλειες κατά τον περασμένο μήνα ήταν ιδιαίτερα σοβαρές για τους επενδυτές με ομόλογα μεγάλης ωριμότητας και χαμηλού κουπονιού
Αισθητά αυξημένος είναι ο ρυθμός μείωσης των ομολόγων αρνητικής απόδοσης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα μετά τη νίκη του Donald Trump στις 8 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Fitch.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, ομόλογα αρνητικής απόδοσης συνολικής αξίας πάνω 1 τρισ. δολαρίων έχουν εξαφανιστεί από την αγορά μετά τη νίκη του Donald Trump, με το ποσό πλέον να φτάνει τα 9,3 τρισ. στο τέλος του μήνα.
Από τις αρχές του Νοέμβρη, η συνολική πτώση φτάνει τι 1,1 τρισ.
Η Fitch εκτιμά πως η παραπάνω απότομη πτώση θα μπορούσε να είναι θετική για τους θεσμικούς επενδυτές ομολόγων, ενώ, αν συνεχιστεί, θα βοηθήσει και στην τόνωση των επενδύσεων.
Ο οίκος επισημαίνει πως οι απώλειες κατά τον περασμένο μήνα ήταν ιδιαίτερα σοβαρές για τους επενδυτές με ομόλογα μεγάλης ωριμότητας και χαμηλού κουπονιού.
Ο μεγαλύτερος αριθμός ομολόγων αρνητικής απόδοσης εντοπίζεται στην Ιαπωνία, όπου το συνολικό ποσό ξεπέρνα τα 6,1 τρισ. δολάρια, μειωμένο όμως από τα 6,9 τρισ. την 1η Νοεμβρίου: 



Στην Ευρώπη, το ποσό των ανεξόφλητων ομολόγων αρνητικής απόδοσης ανέρχεται στα 3,2 τρισ. δολάρια στο τέλος Νοεμβρίου, μειωμένο κατά 0,4 τρισ. σε σχέση με τις αρχές του μήνα.

Το τρέχον παγκόσμιο χρέος σε ομόλογα αρνητικής απόδοσης:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης