Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ασθενέστερο επίπεδο όλων των εποχών η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ

Στο ασθενέστερο επίπεδο όλων των εποχών η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ
Η πτώση συνεχίζεται 
Στο ασθενέστερο επίπεδο όλων των εποχών βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η τουρκική λίρα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, με την πτώση να συνεχίζεται παρά τις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας να την εμποδίσει.
Το τελευταίο διάστημα η τουρκική λίρα σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.
Σήμερα, υποχώρησε ενδοσυνεδριακά κατά 1,75%, στις 3,50 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας τη χειρότερη ημέρα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Η σημερινή πτώση αποδίδεται στην απόφαση του ΟΠΕΚ να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου του, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Η τουρκική οικονομία - σημειώνουν οι Financial Times - είναι ιδιαιτέρως ευάλωτη στις αλλαγές των τιμών του πετρελαίου, με το υψηλό έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και τον πληθωρισμό στη χώρα να επωφελούνται από την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014.
Σημειώνεται πως σε μια προσπάθεια να ανακόψει την πτωτική πορεία της λίρας, η κεντρική τράπεζα της χώρας προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε αύξηση των επιτοκίων, για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των δύο ετών, αψηφώντας μάλιστα τις πολιτικές πιέσεις για πιο χαλαρή νομισματική πολιτική.






www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης