Τελευταία Νέα
Πολιτική

Για Οικονομία, Ελληνο-τουρκικές σχέσεις και Κυπριακό συζήτησαν Τσίπρας και Hollande στο Abu Dahbi

Για Οικονομία, Ελληνο-τουρκικές σχέσεις και Κυπριακό συζήτησαν Τσίπρας και Hollande στο Abu Dahbi
Οι δύο άνδρες συζήτησαν τα ελληνικά θέματα αλλά και την απόφαση του γάλλου προέδρου να μην είναι και πάλι υποψήφιος 
(Upd2) Στο Abu Dahbi συναντήθηκαν ο Γάλλος πρόεδρος F. Hollande και ο Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της διεθνούς Διάσκεψης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που συνδιοργανώνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.
Σύμφωνα με το γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Αλ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Γαλλίας συζήτησαν για την αναβάθμιση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας με Χώρες του Περσικού Κόλπου.
Συζητήθηκαν, επίσης, οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, καθώς και βελτίωσης του κλίματος.
Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου Hollande στην Κύπρο, καλωσορίστηκε η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα. Υπογραμμίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, η σημασία του Κυπριακού για τις σχέσεις ΕE- Τουρκίας.
Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της γείτονος.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν και την απόφαση του γάλλου προέδρου να μην είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Μια απόφαση που ανακοίνωσε μόλις πριν απο λίγες ημέρες κάνοντας σαφή αναφορά στην Ελλάδα και την οικονομική κρίση με τον Hollande να δηλώνει οτι η παραμονή της χώρας στην ΕΕ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον ίδιο.
(Πρώτη ενημέρωση Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 09:05)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης