Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί ο Κατρούγκαλος - Θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες

Επίσκεψη στη Σερβία πραγματοποιεί ο Κατρούγκαλος - Θα συναντηθεί με Έλληνες επιχειρηματίες
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές ότι η Τουρκία αισθάνεται δεσμευμένη από τη Συνθήκη της Λωζάννης
Στη Σερβία βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος για διμερής συναντήσεις με Σέρβους υπουργούς.
Στην τετραήμερη επίσκεψή του στο Βελιγράδι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρόκειται να συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Dadic, τον υπουργό Οικονομίας Knezivic και την υπουργό Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης κα Joksimovic.
Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος θα εκφωνήσει ομιλία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Σερβικού Κοινοβουλίου.
Περαιτέρω, θα απευθύνει χαιρετισμό στο επιχειρηματικό φόρουμ Ελλάδας - Σερβίας, στο οποίο συμμετέχουν 37 ελληνικές επιχειρήσεις και 103 σερβικές, και θα συναντήσει τους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σερβία.
Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προσεκλήθη από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Βελιγραδίου προκειμένου να εκφωνήσει ομιλία με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης».
Το θέμα είναι σαφές από πλευράς διεθνούς δικαίου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει.
Η ισχύς της Συνθήκης της Λωζάννης είναι αδιαμφισβήτητη.
Δεν πιστεύω ωστόσο ότι υπάρχει λόγος ανησυχίας – και ο Τούρκος ομόλογός μου, Melvut Cavusoglu κατέστησε δημοσίως σαφές ότι η Τουρκία αισθάνεται δεσμευμένη από τη Συνθήκη της Λωζάννης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης