Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Hofer ηττήθηκε στην Αυστρία αλλά ο εθνικισμός έδειξε ότι είναι το νέο μεγάλο αντίπαλο δέος

Ο Hofer ηττήθηκε στην Αυστρία αλλά ο εθνικισμός έδειξε ότι είναι το νέο μεγάλο αντίπαλο δέος
Όταν δεξιοί και αριστεροί συνασπίζονται με άγχος για να μην κερδίσει ο εθνικισμός αυτό δείχνει τις εντυπωσιακές ζυμώσεις στο εσωτερικό των κοινωνιών.
Η Αυστρία δεν εξέλεξε τελικά τον πρώτο εθνικιστή πρόεδρο.
Ο Hofer ο οποίος υποστηρίχθηκε από το εθνικιστικό κόμμα ηττήθηκε από τον Van Der Bellen των πρασίνων.
Οι Γερμανοί κυρίως σοσιαλδημοκράτες και όχι μόνο έσπευσαν να μιλήσουν για βαριά ήττα του εθνικισμού αλλά η μετάφραση της ήττας του Hofer είναι 100% λανθασμένη.
Όταν στην Αυστρία με την προϊστορία της οι εθνικιστές λαμβάνουν 46% ή 47% και στο αντίπαλο στρατόπεδο συνασπίζονται όλοι οι άλλοι αυτό δεν ονομάζεται επιτυχία των συστημικών κομμάτων.
Όταν στην Αυστρία πρώτο κόμμα είναι το FPO το κόμμα των εθνικιστών - Freedom Party of Austria - με χαοτική διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα αυτό δεν ονομάζεται νίκη των συστημικών κομμάτων.
Οι συσχετισμοί δυνάμεων και βεβαίως η προκλητική προπαγάνδα από τα μέσα ενημέρωσης που χαρακτήριζαν ακροδεξιό νεοναζιστή τον Hofer σε συνδυασμό ότι όλα τα κόμματα από την δεξιά έως την αριστερά συνασπίστηκαν εναντίον του Hofer έδειξε ότι ο εθνικισμός είναι το νέο μεγάλο αντίπαλο δέος.
Με όρους γεωγραφικής κατανομής η πλειοψηφία της Αυστρίας ψήφισε Hofer αλλά τα αστικά κέντρα άλλαξαν άρδην τις ισορροπίες.
Οι εθνικιστές έχασαν στην Αυστρία αλλά η ήττα τους πρέπει να αποτελέσει σοβαρότατο προβληματισμό για την Ευρώπη.
Όταν στην Αυστρία σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος συνασπίζεται κατά του Hofer κατά των εθνικιστών και καταφέρνουν να κερδίσουν με πολύ μεγάλη προπαγάνδα είναι προφανές ότι ο μεγάλος νικητής, ο νικητής που έρχεται είναι ο εθνικισμός.
Όταν τα συστημικά κόμματα από την δεξιά έως την αριστερά φθάνουν να συνασπίζονται για να αποτρέψουν την επέλαση του εθνικισμού αυτό αποτελεί την πρώτη ισχυρότατη τροχιοδεικτική βολίδα στην καλοβολεμένη συστημική άρχουσα τάξη της Ευρώπης, τις ελίτ που δεν κατάφεραν να κάνουν καλύτερη την Ευρώπη απλά βολεύτηκαν οι γραφειοκράτες... 
Όταν δεξιοί και αριστεροί συνασπίζονται με άγχος για να μην κερδίσει ο εθνικισμός αυτό δείχνει τις εντυπωσιακές ζυμώσεις στο εσωτερικό των κοινωνιών.
Ο εθνικισμός προσελκύει την αντισυστημική ψήφο…
Ένα είναι βέβαιο.
Όποιος μεταφράσει την ήττα του Hofer ως ήττα θα έχει αποτυπώσει την στιγμή θα είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος.
Στην Αυστρία το εθνικιστικό κίνημα είναι πρώτο κόμμα…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης