Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dudley (Fed): Η νομισματική πολιτική πρέπει να συνεργαστεί με τη δημοσιονομική

Dudley (Fed): Η νομισματική πολιτική πρέπει να συνεργαστεί με τη δημοσιονομική
Ο πρόεδρος της Fed of New York δήλωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να χρειαστεί να παίξει μεγαλύτερο ρόλο για την ανάπτυξη της οικονομίας
Υπέρ των υψηλότερων επιτοκίων με την πάροδο του χρόνου και καθώς η οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται τάχθηκε ο πρόεδρος της Fed of New York, William Dudley προειδοποιώντας ότι η δημοσιονομική και νομισματική πολιτική πρέπει να συνεργαστούν για να εξασφαλιστεί το μακροπρόθεσμο outlook.
«Υποθέτοντας ότι η οικονομία παραμένει σε αυτή την τροχιά, θα προτιμούσε η νομισματική πολιτική να γίνει λιγότερο διευκολυντική με την πάροδο του χρόνου με σταδιακή αύξηση των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων» δήλωσε σήμερα (5/12/2016) ο Dudley.
Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα συνεδριάσουν στις 13 - 14 Δεκεμβρίου στην Ουάσιγκτον και αναμένεται να αποφασίσουν την αύξηση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για δεύτερη φορά μέσα σε 12 μήνες.
Ενώ η αμερικανική οικονομία πλησιάζουν στους στόχους της Fed για την απασχόληση και τον πληθωρισμό, ο Dudley επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζει μακροπρόθεσμες προκλήσεις και κάλεσε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να έχουν στο μυαλό τους τη μακροοικονομική σταθερότητα.
«Οι οικονομικές επεκτάσεις δεν πεθαίνουν λόγω γήρατος και φαίνεται να είναι λίγα οι αντισταθμίσεις της οικονομίας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος της τρέχουσας επέκτασης» είπε και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ της δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής.
Τέλος, ο Dudley επεσήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Αμερική διατηρεί «επαρκή δημοσιονομική ικανότητα, ώστε η δημοσιονομική πολιτική να μπορεί να στηρίξει την οικονομία της όταν συμβεί η επόμενη κυκλική ύφεση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης