Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Κανένα πρόσθετο μέτρο δεν είναι αναγκαίο – Οι κανόνες τηρούνται

Γεωργιάδης (ΥΠΟΙΚ Κύπρου): Κανένα πρόσθετο μέτρο δεν είναι αναγκαίο – Οι κανόνες τηρούνται
«H κυπριακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ενώπιον του Eurogroup ότι θα συνεχίσει τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών»
Σαφές μήνυμα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης, σχετικά με τα περί νέων μέτρων που έχουν ειπωθεί από αξιωματούχους της για το έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό.
«H κυπριακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ενώπιον του Eurogroup ότι θα συνεχίσει τη συνετή διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.
Για το 2017, η εκτίμηση της Κομισιόν για την Κύπρο αφορά οριακό και μόνο έλλειμμα της τάξης του 0,4% του ΑΕΠ, που αποτελεί, για άλλη μια χρονιά, μια από τις καλύτερες δημοσιονομικές επιδόσεις ανάμεσα στα κράτη - μέλη», τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας πως ο κανόνας χρέους επιτυγχάνεται, άρα κανένα πρόσθετο μέτρο δεν καθίσταται αναγκαίο.
«Μέτρα θα καταστούν αναγκαία μόνο, εάν οι δυνητικοί κίνδυνοι που εντοπίζει η Κομισιόν επιβεβαιωθούν και αυτός είναι ένας επιπρόσθετος λόγος που επιβάλλει τη συνέχιση των προσπαθειών για βιώσιμη ανάπτυξη και διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας», καταλήγει ο Κύπριος υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης