Τελευταία Νέα
Διεθνή

Alfano (Ιταλός ΥΠΕΣ): Εθνικές εκλογές στην Ιταλία πιθανότατα τον Φεβουάριο του 2017

Alfano (Ιταλός ΥΠΕΣ): Εθνικές εκλογές στην Ιταλία πιθανότατα τον Φεβουάριο του 2017
Ο Renzi δεν έχασε χρόνο και συγκάλεσε οριστική ψήφο εμπιστοσύνης επί του προϋπολογισμού στη Γερουσία αύριο Τετάρτη 7/12, ούτως ώστε να επιστρέψει αύριο κι όλας στον Ιταλό πρόεδρο με την παραίτησή του
Τον Φεβρουάριο του 2017 ενδέχεται να προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές στην Ιταλία μετά την υποβολή παραίτησης του πρωθυπουργού Matteo Renzi λόγω απόρριψης δια δημοψηφίσματος την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που επεδίωκε.
Αυτό εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Angelino Alfano - επικεφαλής ενός μικρού κεντροδεξιού κόμμματος-μέλους του κυβερνητικού συνασπισμού -  σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera σήμερα Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016.
Η εκτίμηση του Alfano αποκτά ιδιαίτερη αξία, αν συνυπολογιστεί ότι - κατά δήλωσή του - πραγματοποιήθηκε μετά τη συζήτηση του ζητήματος με τον ίδιο τον Renzi.
Αν και ο Renzi έχει υποβάλλει την παραίτησή του στον Ιταλό πρόεδρο, Sergio Mattarella, ο τελευταίος του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του μέχρι την υπερψήφιση του ιταλικού προϋπολογισμού για το 2017.
Ο Renzi δεν έχασε χρόνο και συγκάλεσε οριστική ψήφο εμπιστοσύνης επί του προϋπολογισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Γερουσία αύριο Τετάρτη 7/12, ούτως ώστε ο πρωθυπουργός να επιστρέψει αύριο κι όλας στον Mattarella με την παραίτησή του.
Αρχικά είχε εκτιμηθεί από πολιτικούς σχολιαστές, ότι σε περίπτωση απόρριψης των συνταγματικών μεταρρυθμίσεων του Renzi και παραίτησής του - ως είχε προειδοποιήσει - μια προσωρινή κυβέρνηση θα μπορούσε να ηγηθεί στην Ιταλία μέχρι το τέλος της θητείας της ιταλικής Βουλής το 2018.
Όμως, αυτό φαντάζει ολοένα και περισσότερο απίθανο και φαίνεται ότι η Ιταλία όντως βαδίζει προς γρήγορες εκλογές στις αρχές του νέου έτους, αν τα ιταλικά κόμματα καταφέρουν να συνεννοηθούν για την ψήφιση νέου εκλογικού νόμου που θα περιορίζει τα πολιτικά αβέβαια αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης