Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι πραγματικά οφείλει η ΔΕΗ στον ΛΑΓΗΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ

Τι πραγματικά οφείλει η ΔΕΗ στον ΛΑΓΗΕ, μετά την απόφαση του ΣτΕ
Η ΔΕΗ θα έχει μια αυξημένη ανάγκη για κεφάλαια κίνησης της τάξης των 10-16 εκατ. το μήνα
Στα 48,3 εκατ. ευρώ περιορίζεται η δαπάνη που θα πρέπει να καταβάλει η ΔΕΗ στοn ΛΑΓΗΕ, μετά την ακύρωση από το ΣτΕ της αίτησης αναστολής απόφασης της ΡΑΕ που είχε υποβάλει.
Η απόφαση υποχρέωνε τη ΔΕΗ να καταβάλει συνολικά 96,6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος που δημιουργήθηκε στην αγορά από την Energa και την Hellas Power.
Η απόφαση 1761./2016 του ΣτΕ απέρριψε τον Σεπτέμβριο την αίτηση της ΔΕΗ και ως εκ τούτου η επιχείρηση θα πρέπει να καταβάλει το 50% του συνολικού ποσού, καθώς το υπόλοιπο 50% έχει επιβαρύνει ήδη τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου.
Με την ίδια απόφαση, η ΔΕΗ δεν μπορεί να συμψηφίζει χρεοπιστώσεις από τις ταυτόχρονες ιδιότητές της ως παραγωγού και προμηθευτή για ενέργεια που έχει παραχθεί από φωτοβολταΐκά σε κτιριακές εγκαταστάσεις.
Η μη διενέργεια του συμψηφισμού δεν επηρεάζει τα αποτελέσματα της επιχείρησης, αλλά θα έχει αρνητική επίπτωση στις ταμειακές ροές.
Η ΔΕΗ, μετά από αυτήν την απόφαση, θα έχει μια αυξημένη ανάγκη για κεφάλαια κίνησης, της τάξης των 10-16 εκατ. το μήνα, ποσό που μπορεί να φθάσει και τα 80 εκατ. με βάση μια εκτιμώμενη περίοδο καθυστέρησης πληρωμών 5 μηνών.

Πηγή: www.worldenergynews.gr 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης