Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Αύξηση +0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016

Γερμανία: Αύξηση +0,3% στη βιομηχανική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2016
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων των οικονομολόγων
Ελαφριά ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2016, σε μηνιαία βάση, δεχόμενη ώθηση κυρίως λόγω της πρόσφατης ανόδου στις νέες παραγγελίες.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3%, σύμφωνα με τα σημερινά (7/12) αποτελέσματα που εξέδωσε η γερμανική Στατιστική Υπηρεσία.
Παρά την ανάκαμψη, τα εν λόγω αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα των εκτιμήσεων από τους οικονομολόγους της Wall Street Journal, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,8%.
Η αύξηση της συνολική βιομηχανικής παραγωγής δέχθηκε ώθηση από την άνοδο στην κατασκευαστική παραγωγή, η οποία σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,7%, ενώ εξαιρετικά περιορισμένη ήταν η ανάκαμψη στη μεταποιητική παραγωγή, η οποία ενισχύθηκε μόλις στο +0,1%.
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας δήλωσε ότι η άνοδο των παραγγελιών και το ισχυρό αίσθημα του κλάδου καταδεικνύουν μία "μέτρια ανάκαμψη" που αναμένεται να σημειωθεί στη βιομηχανική δραστηριότητα της χώρας κατά τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης