Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε η μετοχή της Goldman Sachs λόγω Trump

Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο ανήλθε η μετοχή της Goldman Sachs λόγω Trump
Οι περισσότερες τράπεζες της Wall Street έχουν δει την τιμή των μετοχών τους να ενισχύεται μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη του Trump, όμως η άνοδος που καταγράφει η Goldman Sachs αποτελεί μια ιδιαιτερότητα
Σε ιστορικά υψηλό επίπεδο διαπραγματεύονται οι μετοχές της μεγάλης επενδυτικής τραπέζης Goldman Sachs, η τιμή των οποίων σήμερα Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016 έχει ανέλθει περίπου στα 241,15 δολάρια, καταγράφοντας ενίσχυση 30% από την ανακοίνωση του θριάμβου του Donald Trump στις 9 Νοεμβρίου 2016 στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.
Αυτό, είναι το υψηλότερο επίπεδο που έχουν καταγράψει από την έναρξη διαπραγμάτευσής τους στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, μετά τη αρχική δημόσια εγγραφή της τραπέζης στις 3 Μαΐου 1999.
Αναλυτές της Deutsche Bank και της KBW αναβάθμισαν την αξιολόγηση της Goldman Sachs στο τέλος Νοεμβρίου του 2016, εκτιμώντας μεταξύ άλλων ότι θα ωφεληθεί από μια βελτίωση στο περιβάλλον διαπραγμάτευσης στις αγορές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευματικών αγαθών, από την αναμενόμενη άνοδο των επιτοκίων, από σαρωτικές αλλαγές στο εποπτικό πλαίσιο, αλλά και από ένα ισχυρότερο μακρο-οικονομικό περιβάλον.
Οι περισσότερες τράπεζες της Wall Street έχουν δει την τιμή των μετοχών τους να ενισχύεται μετά την απροσδόκητη εκλογική νίκη του Trump, όμως η άνοδος που καταγράφει η Goldman Sachs αποτελεί μια ιδιαιτερότητα.
Πάντως, η ισχυρή επενδυτική τράπεζα φαίνεται πως θα έχει στη διάθεσή της ένα άριστο κανάλι επικοινωνίας με τον πρόεδρο Trump και την κυβέρνησή του, καθώς ο ίδιος έχει διορίσει ως υπουργό Οικονομικών του το πρώην μεγαλο-στέλεχος της τραπέζης, Steven Mnuchin, ενώ και ο διορισμένος επικεφαλής στρατηγιστής του Trump, Steve Bannon, αποτελεί πρώην στέλεχος της επενδυτικής τραπέζης.
Μάλιστα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να διορίσει στην κυβέρνησή του τον πρόεδρο της Goldman Sachs, Gary Cohn.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης